Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Θα καταρρίψουμε τον κορεατικό πύραυλο”

Διαταγή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να καταστρέψουν τον πύραυλο τον οποίο σχεδιάζει να εκτοξεύσει στα μέσα του Απριλίου η Βόρεια Κορέα σε περίπτωση που απειλήσει το έδαφος της χώρας, έδωσε το υπουργείο Αμυνας της Ιαπωνίας, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η διαταγή δόθηκε με εντολή του πρωθυπουργού Γιοσιχίκο Νόντα.

Η Ιαπωνία διαθέτει δύο οπλικά συστήματα ικανά να καταρρίψουν το βορειοκορεάτικο πύραυλο: πυραύλους επιφάνειας-αέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) και πολεμικά πλοία με συστήματα Aegis.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκτοξεύσει έναν πύραυλο από την 12η ως την 16η Απριλίου για να θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο παρατήρησης για πολιτική και επιστημονική χρήση. Οι ΗΠΑ και συμμαχικές τους χώρες, κυρίως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία, θεωρούν την εκτόξευση συγκαλυμμένη δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και απαιτούν από την Πιονγκγιάνγκ να μην προχωρήσει στην εκτόξευση. Η Βόρεια Κορέα αντέδρασε προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει «ποτέ» το δικαίωμα να εκτοξεύσει έναν δορυφόρο για ειρηνική χρήση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε