Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα πάει στο δικαστήριο ο Σιράκ

O πρώην πρόεδρος της Γαλλίας φθάνει στο γραφείο του στο Παρίσι

Την απόφασή του να πάει ο ίδιος στο δικαστήριο, για να απολογηθεί για το θέμα…

  των 21νος εικονικών προσλήψεων, όταν ήταν δήμαρχος Παρισιού, ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

Την παραπομπή του πρώην προέδρου αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα η ανακρίτρια Ξαβιέρ Σιμεονί. Η υπόθεση αφορά την περίοδο 1983-1995, κατά την οποία ο Ζακ Σιράκ ήταν δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας.

“Η ανακρίτρια κα Σιμεονί ” δήλωσε ο Σιράκ, « εκτίμησε ότι έπρεπε να με παραπέμψει στο ποινικό δικαστήριο. Αποδέχομαι την απόφασή της παρότι δεν συμμερίζομαι το σκεπτικό της. Θα παρουσιαστώ επομένως στο δικαστήριο, όπως οφείλει να κάνει κάθε πολίτης για να απολογηθώ με ηρεμία και αποφασιστικότητα γιατί δεν έχω τίποτα να μου προσάψω».
Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι δεν θέλει να προχωρήσει η εισαγγελία σε έφεση, καθώς- σε αντίθεση με την ανακρίτρια- είχε αποφασίσει να αρχειοθετηθεί η υπόθεση.

Για τις «εικονικές προσλήψεις» ο κ. Σιράκ υποστήριξε ότι πριν από τη δική του εκλογή στο Δήμο, τις υποθέσεις της πρωτεύουσας διαχειριζόταν ο Νομάρχης, ο οποίος αποχώρησε με όλους τους συνεργάτες του.Ισχυρίζεται ότι μπορεί να αποδείξει ότι όλες οι προσλήψεις «είχαν την χρησιμότητά τους για την πόλη και για τον δήμαρχο».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε