Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θα “πλημμυρίσει” VIP το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θα “πλημμυρίσει” VIP το Λονδίνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δείτε ποιοι ηγέτες και ποιες προεωπικότηες θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες…

Ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης, η Αντζελίνα Τζολί και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα περιλαμβάνονται στους δεκάδες ηγέτες και προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο που αναμένονται στο Λονδίνο για να παραστούν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την Παρασκευή.

Περίπου 120 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα παρακολουθήσουν το άναμμα της ολυμπιακής φλόγας –το όνομα του αθλητή που θα την ανάψει παραμένει επτασφράγιστο μυστικό– αλλά και το, όπως αναμένεται, μεγαλειώδες θέαμα το οποίο στοίχισε 27 εκατομμύρια ευρώ. Υπεύθυνος για την τελετή είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ, για την ταινία Slumdog Millionaire, σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ.

Ανάμεσα στους VIP, στις κερκίδες του χωρητικότητας 80.000 θεατών σταδίου, θα βρεθούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα.

Την έναρξη των Αγώνων θα κηρύξει προσωπικά η βασίλισσα Ελισάβετ, μετά από μια δεξίωση που θα οργανώσει στο Μπάκιγχαμ προς τιμή των ξένων ηγετών. Παρόντα θα είναι πολλά μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο διάδοχος Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και την σύζυγό του Κέιτ και ο νεότερος αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι.

Η συμμετοχή της βασιλικής οικογένειας στους Αγώνες δεν σταματά εκεί: ο Ουίλιαμ, η Κέιτ και ο Χάρι, οι “πρεσβευτές” της βρετανικής ολυμπιακής ομάδας, θα παραβρεθούν σε πολλά αγωνίσματα, όπως εξάλλου και ο Κάρολος με την Καμίλα.

Η Μισέλ Ομπάμα, εν τη απουσία –πιθανότατα– του συζύγου της θα τεθεί επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Στο Λονδίνο όμως θα βρεθεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο εξωτερικό. Θα του δοθεί έτσι η ευκαιρία να θυμίζει τη δική του εμπειρία και πείρα που απέκτησε από την οργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών στο Σολτ Λέικ Σίτι, το 2002.

Η ρωσική αντιπροσωπεία θα έχει επικεφαλής τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ωστόσο το Κρεμλίνο άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος έχει μαύρη ζώνη στο τζούντο, ενδέχεται να επισκεφθεί το Λονδίνο για να παρακολουθήσει το αγώνισμα αυτό.

Από γαλλικής πλευράς, αναμένεται στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό ενώ ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα συναντηθεί με τους Γάλλους αθλητές στις 30 Ιουλίου.

Ο μεγάλος σταρ του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, θα παρακολουθήσει την τελετή από τις κερκίδες αφού δεν επελέγη για την εθνική ομάδα, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των οπαδών του. Ο Μπέκαμ συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια του Λονδίνου να αναλάβει τους Αγώνες και μάλιστα έτρεξε με την ολυμπιακή φλόγα που προς το παρόν κάνει το γύρο της πρωτεύουσας.

Εκτός από την τελετή έναρξης πάντως, θα οργανωθούν και πολλά ιδιωτικά πάρτι και δεξιώσεις, όπως αυτή του Μπραντ Πιτ και της Αντζελίνα Τζολί που θα διεξαχθεί αύριο στο Μουσείο Βικτωρίας και Αλβέρτου. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οργάνωση “Αθλητισμός για την Ειρήνη”. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Αμερικανός πρώην πυγμάχος Μοχάμεντ Άλι. Μεταξύ των καλεσμένων περιλαμβάνονται η ηθοποιός Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, ο οδηγός της Φόρμουλα 1 Λιούις Χάμιλτον και οι Ουκρανοί πυγμάχοι, αδελφοί Κλίτσκο.

Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς ωστόσο αναμένονται και ηχηρές απουσίες: η βρετανική κυβέρνηση, εφαρμόζοντας τις κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Δαμασκό, δεν χορήγησε βίζα στον Μουάφακ Τζούμαα, τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής της Συρίας, έναν στρατηγό προσκείμενο στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ. Στους Αγώνες η Συρία θα εκπροσωπηθεί με δέκα αθλητές.

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε δηλώσει τον Μάιο ότι θα ήθελε να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες όμως αναγνωρίζοντας ότι οι Βρετανοί ήταν απρόθυμοι να τον δεχτούν, έριξε λευκή πετσέτα.

Αντιθέτως, ο βασιλιάς της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ΄ θα παραστεί, παρά τις διαμαρτυρίες που είχε ξεσηκώσει η παρουσία του στο ιωβηλαίο της βασίλισσας, καθώς η αντιπολίτευση της χώρας του τον χαρακτηρίζει “τύραννο” που πλουτίζει σε βάρος του λαού του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Εκπληκτικές εικόνες από το Λονδίνο!

Η φλόγα έφτασε στο Λονδίνο μετ’ εμποδίων – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε