Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Θα στείλουν στην ηλεκτρική καρέκλα τον μακελάρη του Ντένβερ;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Τζέιμς Χολμς οδηγείται σήμερα το απόγευμα στο δικαστήριο και εκεί θα κριθεί αν η εισαγγελία θα ζητήσει τη θανατική ποινή ή όχι.

Ο 24χρονος που ευθύνεται για το λουτρό αίματος στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα, θα εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπαχοϊ, Ουίλιαμ Σιλβέστερ, στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδος).

Η ακροαματική διαδικασία θα είναι σύντομη, ενώ ο Χολμς, τα κινητά του οποίου αναζητούνται ακόμη, θα εκπροσωπηθεί από συνήγορο που θα του ορίσει το δικαστήριο.

Η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας Αράπαχοϊ, Κάρολ Τσέιμπερς, θα αποφασίσει αν θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον Χολμς. Η ίδια, πάντως, έχει δικάσει δύο από τους τρεις καταδικασθέντες στην εσχάτη των ποινών στο Κολοράντο. Δεν αποκλείεται πάντως η Τσέιμπερς να μην ανακοινώσει την πρόθεσή της κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Το έγκλημα του Χολμς πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την επιβολή της εσχάτης των ποινών στο Κολοράντο, περιλαμβανομένης μεταξύ άλλων της κατηγορίας του φόνου εκ προμελέτης, της πρόκλησης πολλών θυμάτων και της δολοφονίας ενός παιδιού, υποστηρίζει ο πρώην εισαγγελέας του Ντένβερ, Κρεγκ Σίλβερμαν.

“Αν δεν εκτελεστεί ο Τζέιμς Χολμς, τότε το Κολοράντο μπορεί να απαλλαγεί από την ποινή του θανάτου”, σχολιάζει ο ίδιος.

Τα κίνητρα του Χολμς παραμένουν ένα μυστήριο και πρώην συνεργάτες του δηλώνουν ότι δεν φαινόταν να πάσχει από ψυχική νόσο ούτε είχε τάσεις βίας.

Μεταξύ των 12 θυμάτων του Χολμς, περιλαμβάνονται βετεράνοι του πολέμου, μια νεαρή παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων η οποία είχε σωθεί από τύχη σε επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο στις αρχές του καλοκαιριού και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Ο 24χρονος συνελήφθη λίγα λεπτά μετά το μακελειό. Από την Παρασκευή βρίσκεται στην απομόνωση για να προστατευθεί από τους υπόλοιπους κρατούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ομπάμα στον τόπο του μακελειού: «Ήρθα σαν πατέρας και σύζυγος»

ΒΙΝΤΕΟ με τον μακελάρη να κάνει παρουσίαση στο πανεπιστήμιο!

Εξουδετέρωσαν τα εκρηκτικά στο σπίτι του μακελάρη – ΒΙΝΤΕΟ

Δεν είχε συνεργό ο μακελάρης του Ντένβερ

Στο σημείο του μακελειού ο Ομπάμα

Απο το ίντερνετ αγόρασε τις σφαίρες ο μακελάρης του Ντένβερ – Σε κρίσιμη κατάσταση 11 απο τους τραυματίες

Αυτός είναι ο “μασκοφόρος” μακελάρης – Παγίδες με βόμβες στο σπίτι του

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε