Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα την πληρώσει ο δήμαρχος για το χάος της χιονοθύελλας

REUTERS
Ο ίδιος ομολόγησε πως δεν τα πήγε πολύ καλά, όσο θα ήθελε. Η χιονοθύελλα προκάλεσε χάος στους δρόμους της Νέας Υόρκης και τώρα ο δήμαρχος θα πληρώσει τα…. σπασμένα!
Ηττήθηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπερκ, ένας ανεξάρτητος πολιτικός που έχει χτίσει την εικόνα του με βασικό γνώρισμα την αποτελεσματικότητα.
 
Πολλοί Νεοϋρκέζοι, ιδιαιτέρως όσοι κατοικούν έξω από το Μανχάταν, δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους επειδή οι περιοχές τους παραμένουν στο έλεος του χιονιού, δύο ημέρες μετά την χιονοθύελλα που παρέλυσε την μεγαλούπολη. Οι περισσότερες επικρίσεις που διατυπώνονται έχουν στόχο τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, για τον οποίο φημολογείται ότι ίσως κάποια στιγμή διεκδικήσει την αμερικανική προεδρία.
 
“Είναι ένας δήμαρχος που υπερηφανεύεται για την ικανότητά του να διαχειρίζεται καταστάσεις. Εάν τον βαθμολογούσαμε για τον τρόπο με τον οποίον ανταποκρίθηκε στη χιονοθύελλα, θα του βάζαμε χαμηλό βαθμό”, δήλωσε ο Ρούμπεν Ντίαζ, που κατοικεί το Μπρονξ. “Ο Μπλούμπεργκ θέλει να διεκδικήσει την προεδρία, ενώ δεν μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση στους δρόμους του Μπρονξ. Αυτό είναι απαράδεκτο”, πρόσθεσε ο Ρούμπεν Ντίαζ.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι περισσότερες επικρίσεις σε βάρος του Μπλούμπεργκ διατυπώνονται από τους κατοίκους του Μπρονξ, του Μπρούκλιν, του Κουίνς και του Στέιτεν Άιλαντ.
 
“Είναι τρελό. Δεν μπόρεσα να πάω στη δουλειά για δύο ημέρες. Ο δρόμος όπου ζω εξακολουθεί να είναι παγωμένος. Δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά τα έχουν κάνει θάλασσα”, λέει ο Μάθιου Λιμόνγκι, που εργάζεται ως διανομέας στο Κουίνς.
 
Επικρίσεις ακούει ο Μπλούμπεργκ και από συνεργάτες του.
 
“Ουδέποτε έχω ξαναδεί τέτοια κακή διαχείριση και έλλειψη ηγεσίας. Οι πολίτες είναι έξαλλοι”, δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Ντέιβιντ Γκρινφιλντ.
 
Πολλοί δρόμοι στη Νέα Υόρκη είναι απροσπέλαστοι ακόμα και για τα ασθενοφόρα. Ένα βρέφος πέθανε αμέσως μετά τη γέννησή του στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, καθώς το ασθενοφόρο χρειάστηκε εννέα ώρες για να φτάσει μέχρι εκεί.
 
Αλλά και ο ίδιος ο Μπλούμπεργκ, που σπανίως παραδέχεται τα λάθη του, ομολόγησε σε συνέντευξη Τύπου ότι “δεν τα πήγε πολύ καλά, όσο θα ήθελε”.
 
Και επειδή στην Ελλάδα ζούμε, αν και σπάνια πλέον, τέτοιες περιπτώσεις όπου λίγο χιόνι παραλύει τα πάντα, κανείς όμως ποτέ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και αυτό που μένει είναι η ταλαιπωρία των πολιτών. Άντε και στα δικά μας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε