Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

“Θα βγούμε απο την κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια”

“Θα βγούμε απο την κρίση χωρίς εξωτερική βοήθεια”

Αυτό υποστηρίζει ο Ισπανός υπουργός οικονομικών σε συνέντευξή του.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, υποστηρίζει ότι η χώρα του θα βγει από την κρίση “χωρίς εξωτερική βοήθεια” και μάλιστα “πιο δυνατή”.

“Ναι, θα την ξεπεράσουμε την κρίση και μάλιστα θα βγούμε από αυτήν πιο δυνατοί χωρίς εξωτερική βοήθεια”, τονίζει ο ντε Γκίντος, σε μια περίοδο που η οικονομική κατάσταση της Ισπανίας προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην ευρωζώνη και στις χρηματαγορές.

“Αυτή η χρονιά θα είναι δύσκολη”, προειδοποιεί ο υπουργός, ο οποίος προβλέπει “μικρότερη ανάπτυξη και δυστυχώς ακόμα μεγαλύτερη ανεργία”.”‘Ομως, θα θέσουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο 2013″, προσθέτει.

“Τα προσεχή βήματα στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων θα είναι από το ένα μέρος μια μεταρρύθμιση των δημοσίων υπηρεσιών, κυρίως της υγείας και της παιδείας, δηλαδή ένας εξορθολογισμός των δαπανών στους τομείς αυτούς, των αυτόνομων περιοχών”, τονίζει ο ντε Γκίντος, σύμφωνα με τον οποίο ο δεύτερος άξονας των μεταρρυθμίσεων θα είναι :” η βελτίωση της λειτουργίας των αγορών, για παράδειγμα της τοπικής αγοράς καθώς και μια φιλελευθεροποίηση του εμπορίου και των υπηρεσιών”.

“Ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα πρέπει από την πλευρά του να εξυγιανθεί με την κατάργηση των πιο αδύναμων θεσμών”, προσθέτει.

“Στο τέλος της διαδικασίας θα έχουμε έναν πολύ πιο υγιή χρηματοπιστωτικό τομέα, με λιγότερες, αλλά πιο ισχυρές τράπεζες”, προέβλεψε.

Ισπανοί αξιωματούχοι πολλαπλασιάζουν τις καθησυχαστικές τους δηλώσεις τον τελευταίο καιρό και η Μαδρίτη ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες μια χωρίς προηγούμενο προσπάθεια δημοσιονομικής λιτότητας, χωρίς όμως να καταφέρνει να καταλαγιάσει τους φόβους των επενδυτών.

Διαβάστε

Η Μεγάλη Εβδομάδα της Ισπανίας

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε