Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Θάφτηκαν ζωντανοί από κατολίσθηση στην Κολομβία – Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι

22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες αγνοούνται και τουλάχιστον 17 έχουν τραυματιστεί μετά την κατολίσθηση στην πόλη Μανισάλες, 278 χλμ. δυτικά της Μπογοτά.

«Ο απολογισμός είναι 22 νεκροί και 17 τραυματίες”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάντρα Κάλβο, στέλεχος της διεύθυνσης διαχείρισης κινδύνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα σωστικά συνεργεία και τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν περίπου 70 αγνοούμενοι, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί από καμιά πηγή.


Η κατολίσθηση έθαψε δεκάδες σπίτια. Στη συνοικία Σερβάντες, στο κέντρο της Μανισάλες, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν από τα ερείπια πέντε μέλη μιας οικογένειας.

Σύμφωνα με την Κάλβο, η ροή της λάσπης που προκλήθηκε από τις έντονες νεροποντές στη Μανισάλες κατέστρεψε 14 κατοικίες και προκάλεσε ζημιές σε τρεις άλλες.


Η περίοδο των βροχών στην Κολομβία ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και από τότε έχουν καταγραφεί 37 θάνατοι, 43 τραυματισμοί, επτά άνθρωποι αγνοούνται, ενώ περίπου 250.000 ανθρώπους είναι πλημμυροπαθείς.

Μεταξύ Απριλίου 2010 και Απριλίου 2011, οι ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από το μετεωρολογικό φαινόμενο Λα Νίνια προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 400 ανθρώπων και έπληξαν 3,6 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η Νίνια είναι ένα κυκλικό μετεωρολογικό φαινόμενο που χαρακτηρίζεται από μία μείωση των μέσων θερμοκρασιών στην επιφάνεια της θάλασσας στο κέντρο και ανατολικά του ισημερινού Ειρηνικού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από κατολίσθηση

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε