Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θαμμένες κάτω απ' το χιόνι οι ΗΠΑ!

Θαμμένες κάτω απ' το χιόνι οι ΗΠΑ!
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2010 | 16:00
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2010 | 08:05

Μία δεύτερη μεγάλη χιονοθύελλα έπληξε σήμερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, με αποτέλεσμα να παραλύσει η Ουάσινγκτον

και να παραμείνουν κλειστές οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες και τα σχολεία από την Βιρτζίνια μέχρι την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

 Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία ΝWS ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα-που αποκαλείται "Snoverkill" (φονικό χιόνι) θα συνοδεύεται από χιόνι το ύψος του οποίου θα φθάσει στα 36 εκατοστά στις βορειοανατολικές περιοχές των ΗΠΑ.

Το ύψος αυτό του χιονιού θα προστεθεί στα 91 εκατοστά που είχε φθάσει το Σαββατοκύριακο.

 Οι περισσότερες διοικητικές υπηρεσίες της Ουάσινγκτον παρέμειναν σήμερα κλειστές για τρίτη συνεχή ημέρα, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Δεν θα εκτελέσουν δρομολόγια τα λεωφορεία, ενώ το ΜΕΤΡΟ θα λειτουργήσει μόνο στο υπόγειο τμήμα της διαδρομής του.

 Στη Νέα Υόρκη ο δήμαρχος Μάϊκλ Μπλούμπεργκ έδωσε εντολή να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά σήμερα Τετάρτη.

 Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τον κόσμο να βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας επειδή αναμένεται χιονοθύελλα στην περιοχή Ουάσινγκτον - Βαλτιμόρης, σήμερα από τις 17:00 ώρα Ελλάδας που αναμένεται να κρατήσει εννέα ώρες.

Οι χιονοπτώσεις θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα από 32 μέχρι 48 χιλιόμετρα την ώρα.Εξαιτίας της χιονόπτωσης η ορατότητα θα είναι πολύ περιορισμένη στους δρόμους και οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο θα είναι "εξαιρετικά επικίνδυνες",προβλέπει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία .

    Για την Νέα Υόρκη η προειδοποίηση αφορά το διάστημα μέχρι αύριο Πέμπτη το πρωί το νωρίτερο.

    Στην περιοχή της Ουάσινγκτον-Βαλτιμόρης,χιλιάδες σπίτια έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό από το Σάββατο,ενώ νέες διακοπές αναμένονται να σημειωθούν σήμερα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

 Ορισμένες διοικητικές υπηρεσίες παρέμειναν ανοικτές, κυρίως ο Λευκός Οίκος, ένα τμήμα του Κογκρέσου και ορισμένοι επίσημοι οργανισμοί.Ενώ περίπου 230.000 εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες ειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους,κάτι που θα στοιχίσει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση περί τα 100 εκατομμύρια δολάρια,τα συνεργεία συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον καθαρισμό των δρόμων από τα χιόνια.Προσπάθειες καταβάλλουν και οι κάτοικοι των περιοχών που δοκιμάζονται για να καθαρίσουν τους δρόμους από το χιόνι, τα πεσμένα δένδρα και τα κλαδιά.

    Στα αεροδρόμια της περιοχής,που παρέμειναν κλειστά κατά την διάρκεια της χιονοθύελλας του Σαββατοκύριακου, προβλέπεται να σημειωθούν νέες καθυστερήσεις στις πτήσεις, ενώ καμία πτήση δεν προβλέπεται να γίνει σήμερα από και προς το αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον και το διεθνές αεροδρόμιο Nτιουλς.
 
 

 
 
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο