Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Θανατηφόρο κοκτέιλ ναρκωτικών

 Ένας νεαρός Αυστραλός, μέλος ορχήστρας νέων, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο Χονγκ Κονγκ,

 μετά τη χρήση ενός θανατηφόρου κοκτέιλ ναρκωτικών.

    Ο Ντάνιελ Χολ, 21 ετών, ο οποίος έπαιζε όμποε στην Ορχήστρα Νέων της Δυτικής Αυστραλίας, που έχει έδρα την πόλη Περθ, πήρε ένα μίγμα κοκαΐνης, κεταμίνης και οπιούχων -πιθανότατα ηρωίνης-, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας South China Morning Post.

    Ο Χολ φέρεται να αγόρασε τα ναρκωτικά μαζί με το Ίβαν Γουίλιαμς, επίσης 21 ετών και μέλος της ίδιας ορχήστρας, από έναν πορτιέρη σε νυχτερινό κέντρο κοντά στο ξενοδοχείο τους την 18η Δεκεμβρίου, ανέφερε η Ποστ.

    Μερικές ώρες αργότερα, ο Χολ βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του. Ο Γουίλιαμς, που παίζει τρομπόνι στην ορχήστρα, βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα στην τουαλέτα. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά ανένηψε και μεταφέρθηκε στην Αυστραλία την 24η Δεκεμβρίου.

    Οι νεαροί βρίσκονταν στο Χονγκ Κονγκ για δυο συναυλίες στο πλαίσιο της περιοδείας της ορχήστρας στην Ασία. Η περιοδεία ακυρώθηκε μετά το θάνατο του Χολ. Η ορχήστρα, η οποία είχε 75 μέλη, είχε δώσει συναυλία στη Σιγκαπούρη.

    Ο επικεφαλής της ορχήστρας δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι δύο νεαροί μουσικοί νόμιζαν πως αγόραζαν κοκαΐνη. “Αγόρασαν κάποια λευκή σκόνη την οποία εισέπνευσαν στο δωμάτιο”, είπε, προσθέτοντας ότι το ναρκωτικό ήταν “πολύ επικίνδυνο” και αποτελείτο από κοκαΐνη, κεταμίνη και ηρωίνη ή μορφίνη. Βρέθηκαν στο δωμάτιο από άλλο μέλος της ορχήστρας.

    Οι Χολ και Γουίλιαμς πιστεύεται ότι αγόρασαν τα ναρκωτικά από τον πορτιέρη νυχτερινού κέντρου στην Πρατ Άβενιου, κοντά στο ξενοδοχείο τους, στην περιοχή Τσιμ Σα Τσούι, που είναι ιδιαίτερα τουριστική, ανέφερε η εφημερίδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε