Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

«Θάβουν» τη «Σιδηρά Κυρία»: «Εξαιρετική η Στριπ, μακάβρια η ταινία»

Η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας για τη ζωή της Μάργκαρετ Θάτσερ, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, έγινε το βράδυ της Τετάρτης στο Λονδίνο.

Μπορεί η ερμηνεία της Στριπ να μην επιδέχεται αμφισβήτηση, μπορεί η Αμερικανίδα σταρ να φλερτάρει με ακόμη ένα Όσκαρ, όμως τα βρετανικά Μέσα αλλά και πρώην συνεργάτες ή υπουργοί της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας «έθαψαν» την ταινία στο σύνολο της!
Οι θαυμαστές της Μεριλ Στριπ δεν είχαν την ίδια γνώμη με τα βρετανικά ΜΜΕ
Γι' αυτό και τα αυτόγραφα
Παρουσία όλων των πρωταγωνιστών, 600 καλεσμένων και χιλιάδων θαυμαστών, η πρώτη επίσημη προβολή της ταινίας στην Αγγλία έγινε στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών σε κυβερνήσεις της Θάτσερ, Ντάγκλας Χέρντ, επίσης μεταξύ των προσκεκλημένων, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα του Evening Standard χαρακτήρισε την ταινία «μακάβρια, που παρουσιάζει τη Μάργκαρετ Θάτσερ ως ξεμωραμένη γυναίκα».
Αγέραστη προς το... Όσκαρ
«Αν και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την εξαιρετική απόδοση της Μέριλ Στριπ, η ταινία έχει μία μακάβρια ποιότητα. Οι σκηνές παρουσιάζουν μία γυναίκα που δεν είναι στα καλά της».

Ο Νόρμαν Τέμπιτ ένας από τους πλέον έμπιστους υπουργούς της Μάργκαρετ Θάτσερ, δήλωσε ότι δεν ήταν υστερική και υπερβολικά συναισθηματική, όπως την παρουσιάζει η κινηματογραφική ταινία. Ο λόρδος Μπελ, ο άνθρωπος που δημιούργησε το «ίματζ» της Μάργκαρετ Θάτσερ στον δρόμο της προς την πρωθυπουργία, δήλωσε ότι δεν είδε την κινηματογραφική ταινία, ούτε προτίθεται να την δει.
Ο Τζιμ Μπρόντμπεντ υποδύεται τον σύζυγο της "Iron Lady"
Επικαλούμενη πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της λαίδης Θάτσερ, η Evening Standard σημειώνει ότι «η άλλοτε Σιδηρά Κυρία δεν πρόκειται να δει την κινηματογραφική παραγωγή». Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, 86 ετών σήμερα και με σοβαρά προβλήματα υγείας ζει σε ένα διαμέρισμα στην ακριβή περιοχή του Λονδίνου Μπελγκρέβια, και την φροντίζει μία οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με τη Daily Mail τα δίδυμα παιδιά της Θάτσερ, ο Μαρκ και η Κάρολ, άφησαν τη μητέρα τους να περάσει μόνη της τις ημέρες των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, ενώ αυτοί ήταν στην Καραϊβική και σε χιονοδρομικό κέντρο της Ελβετίας, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κανονίζουν από τώρα, την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ!

Η Μέριλ Στριπ πάει και πάλι για Όσκαρ! ΒΙΝΤΕΟ

Το τρέιλερ με την Μέριλ Στριπ ως Μάργκαρετ Θάτσερ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε