Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Θαύμα στα συντρίμμια: Ανέσυραν ζωντανό ένα κοριτσάκι [vid]

Θαύμα στα συντρίμμια: Ανέσυραν ζωντανό ένα κοριτσάκι [vid]

Εικόνες που μόνο να συγκλονίσουν μπορούν. Η μικρή Aya θαμμένη κάτω από τα συντρίμμια μετά από νέο βομβαρδισμό στη Δαμασκό. Η μητέρα της να εκλιπαρεί τους διασώστες να σώσουν το παιδί της. Κι εκείνοι, τα κατάφεραν.

Αυτό που κάποιους μας συγκλονίζει, για τους ανθρώπους στη Συρία είναι (δυστυχώς) η καθημερινότητα. Ο πόλεμος συνεχίζεται χωρίς τέλος. Κάθε μέρα βομβαρδισμοί και θάνατος. Αλλά η Aya κατάφερε να βγει ζωντανή και να στείλει, ακόμη ένα, μήνυμα ελπίδας.

Η γειτονιά Tishreen στη Δαμασκό βομβαρδίστηκε. Στα ερείπια ενός από τα σπίτια παγιδεύτηκε η μικρή Aya. «Βρείτε την! Το όνομά της είναι Aya» εκλιπαρούσε η μητέρα της τους διασώστες. Τα μέλη της Συριακή Πολιτικής Άμυνας, γνωστούς και ως «Λευκά Κράνη».

Κι εκείνοι, όπως πάντα, έτρεξαν να σώσουν άλλη μια ζωή. Οι φωνές του κοριτσιού ακούγονταν πάνω από τα συντρίμμια. Με γυμνά χέρια, οι διασώστες άρχισαν να απομακρύνουν τα χώματα. «Ερχόμαστε, μη φοβάσαι, ερχόμαστε» της λένε και προσπαθούν να της δώσουν θάρρος να αντέξει λίγο ακόμα.

Με τα χέρια τους απομακρύνουν σιγά σιγά τα συντρίμμια που έχουν καλύψει το κορμάκι της και καταφέρνουν να την βγάλουν. «Ο Θεός είναι μεγάλος» φωνάζουν.

Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Δαμασκού. Είναι άγνωστο πόσο πολύ έχει τραυματιστεί. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τον βομβαρδισμό στην Tishreen τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι. Ανάμεσά τους και παιδιά.

Φωτογραφία EPA

Φωτογραφία EPA 

Με πληροφορίες και από Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε