Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Θέλω περισσότερες γυναίκες στην διεύθυνση για να είναι πιο όμορφη”

“Θέλω περισσότερες γυναίκες στην διεύθυνση για να είναι πιο όμορφη”
Ο πρόεδρος της Deutsche Bank. REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2011 | 14:43
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2011 | 11:35

Οι γυναίκες δεν έχουν μεγάλο μερίδιο στην διεύθυνση της Deutsche Bank. Έτσι ο πρόεδρος αποφάσισε ότι θέλει μεγαλύτερη συμμετοχή γυναικών στην διεύθυνση της τράπεζας για να είναι "πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη".

Ο πρόεδρος της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν προκάλεσε πολεμική στη Γερμανία δηλώνοντας ότι θα αυξήσει το μερίδιο των γυναικών στις διευθυντικές υπηρεσίες της τράπεζας για να την κάνει "πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη", σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
 
Εν μέσω της συζήτησης στη Γερμανία για την θέσπιση κατώτατου ορίου συμμετοχής των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις μεγάλων ομίλων, ο Γιόζεφ Άκερμαν δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία γυναίκα στην εκτελεστική επιτροπή της Deutsche Bank.
 
"Ελπίζω ωστόσο ότι κάποια μέρα η διεύθυνση θα είναι πιο πολύχρωμη και πιο όμορφη" συμπεριλαμβάνοντας γυναίκες, δήλωσε, σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt.
 
"Όσοι αγαπούν ό,τι είναι χρωματιστό και όμορφο δεν έχουν παρά να κάνουν βόλτα στους αγρούς ή στο μουσείο", τού απάντησε η υπουργός αρμόδια για τους Καταναλωτές Ιλζε Άιγκνερ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), από τις σελίδες της Handelsblatt.
 
Απαντώντας στις επικρίσεις, ο επικεφαλής της υπηρεσίας επικοινωνίας της Deutsche Bank δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας απομονώθηκαν από το πλαίσιό τους και ότι ο Γιόζεφ Άκερμαν είναι ένας "τζέντλμαν της παλιάς σχολής".
 
Ο κυβερνών συνασπισμός της Γερμανίας είναι διχασμένος ως προς το θέμα της θέσπισης κατώτατων ορίων για να αντιμετωπισθεί η υποεκπροσώπηση των γυναικών στις διευθυντικές θέσεις των επιχειρήσεων, μία επιλογή προς την οποία είναι αντίθετη η καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ.
 
Ο Γιόζεφ Άκερμαν είναι επίσης αντίθετος με την ιδέα της υποχρεωτικής εκπροσώπησης των γυναικών. Το 44,3% του προσωπικού της τράπεζας της οποίας ηγείται είναι γυναίκες, αλλά μόνο το 16,1% των διευθυντικών πόστων έχουν καταληφθεί από γυναίκες, σύμφωνα με την Handelsblatt.

 
 
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook