Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλουν Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό!

Θέλουν Μπερλουσκόνι για πρωθυπουργό!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.08.2012 | 13:15
Πρώτη δημοσίευση: 09.08.2012 | 13:14

Το κόμμα του Μπερλουσκόνι ζητεί από τον μεγιστάνα να είναι ο υποψήφιος του στις προσεχείς εκλογές

Το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλει αυτός να είναι ο υποψήφιος του για την θέση του πρωθυπουργού στις εκλογές του 2013, όπως επανέλαβε ο επικεφαλής του Αντζελίνο Αλφάνο σήμερα, λέγοντας ότι ο μεγιστάνας των ΜΜΕ δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα το δεχτεί.
 
Ο Μπερλουσκόνι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσει την επάνοδό του τον περασμένο μήνα, αλλά η υποψηφιότητά του δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.
 
"Ο υποψήφιός μας, εάν το δεχτεί, είναι ο Μπερλουσκόνι", είπε ο Αλφάνο στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RAI. "Δεν έχει πάρει ακόμα την απόφασή του", πρόσθεσε.
 
Ο Αλφάνο, ο οποίος ηγείται του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PDL), είπε ότι "όλα" τα στελέχη του κόμματος "πιέζουν τον πρόεδρο Μπερλουσκόνι να θέσει υποψηφιότητα", διότι "είναι ο ισχυρότερος και μπορεί να κάνει πολλά για την Ιταλία".
 
Σύμφωνα με μία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την 14η Ιουλίου από την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, εάν ο Μπερλουσκόνι ετίθετο επικεφαλής μιας κεντροδεξιάς συμμαχίας, αυτή θα αποσπούσε το 30% της ψήφου, ενώ το ίδιο ποσοστό θα συγκέντρωνε υπό τον Αλφάνο.
 
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 64% των Ιταλών εξακολουθούν να έχουν αρνητική άποψη για την τελευταία κυβέρνηση της οποίας ηγήθηκε ο Μπερλουσκόνι (που υπήρξε πρωθυπουργός της χώρας τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011).
 
Ο Μπερλουσκόνι παραιτήθηκε το Νοέμβριο, ώστε να χειριστεί τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ιταλία μια κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μόντι: “Η κρίση θα ήταν χειρότερη με τον Μπερλουσκόνι” - Κόσμος

“Κανένας δεν τα κατάφερε ποτέ χειρότερα από τον Μπερλουσκόνι”! - Κόσμος

Μπερλουσκόνι: "Δεν θα εγκαταλείψω το κόμμα μου" - Κόσμος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο