Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θέλουν και το ρεκόρ αλλά και την… τελευταία πτήση!

Στις 24 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει η τελευταία πτήση του..καλοκαιριού από την Ανταρκτική. Και αυτοί θέλουν να την προλάβουν. Γιατί;
Η τελευταία πτήση του καλοκαιριού του Νοτίου Ημισφαιρίου θα αναχωρήσει από την Ανταρκτική στις 24 Ιανουαρίου. Τον χειμώνα δεν διεξάγονται πτήσεις.
 
Στην πτήση αυτή θα πρέπει να είναι και δυο νεαροί που επιδιώκουν να περάσουν στην ιστορία ως οι πρώτοι άνθρωποι που κατακτούν το Νότιο Πόλο.
 
Ο ένας είναι ο ο Ελληνοαυστραλός Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης) και ο άλλος ο φίλος του, επίσης Αυστραλός, Τζάστιν Τζονς.
 
Έχοντας κάνει και άλλα παγκόσμια ρεκόρ οι δυο τους επιδιώκουν το έως τώρα ακατόρθωτο. Να διασχίσουν με τα πόδια την Ανταρκτική και να πάνε ως το Νότιο Πόλο.
 
Παρά την σκληρή προετοιμασία τους, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα ακραία καιρικά φαινόμενα που δεν τα είχαν προβλέψει και απίστευτες δυσκολίες.
 
Το σώμα τους γέμισε πληγές από το πολικό ψύχος και ξεκουράστηκαν δυο μέρες για να αναρρώσουν, αλλά τις τελευταίες μέρες, όπως αναφέρουν στο Facebook, βελτίωσαν την απόδοσή τους.
 
Οι δυο νέοι φιλοδοξούν να καλύψουν με τα πόδια μια απόσταση 2200 χιλιομέτρων, μέσα σε τρεις μήνες.

 
Μαζί τους κουβαλούν- για την ακρίβεια σέρνουν με έλκηθρα- και 400 κιλά τρόφιμα, ρουχισμό και διάφορα άλλα αντικείμενα- για να πετύχουν τον άθλο τους.
 
Το χιόνι όμως είναι μαλακό με αποτέλεσμα να βουλιάζουν, η θερμοκρασία 50 βαθμούς υπό το μηδέν και συχνά ο άνεμος σηκώνει το χιόνι ένα μέτρο μπροστά τους.
 
Παράλληλα με το ρεκόρ, συγκεντρώνουν και χρήματα από την υπερ-προσπάθειά τους για να βοηθήσουν νεαρά άτομα που πάσχουν από καρκίνο.
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε