Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλουν να χυθεί πάλι αίμα! Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ

Θέλουν να χυθεί πάλι αίμα! Γαλλικό περιοδικό δημοσίευσε σκίτσα του Μωάμεθ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 02.01.2013 | 13:35

Θέλουν να πουλήσουν; Θέλουν να προκαλέσουν; Είναι απερίσκεπτοι; Δεν νοιάζονται για τις συνέπειες; Όπως και να το δει κανείς, σε καλό δεν αναμένεται να βγεί η κίνηση του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo να δημοσιεύσει σήμερα ένα 64σέλιδο ειδικό τεύχος με σκίτσα για την ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Το εβδομαδιαίο έντυπο δημοσίευσε τον Σεπτέμβριο σκίτσα του Μωάμεθ προκαλώντας διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο που οδήγησαν στο προσωρινό κλείσιμο αρκετών γαλλικών ιδρυμάτων στο εξωτερικό.

Στο Ισλάμ θεωρείται προσβλητική η δημοσίευση σκίτσων του προφήτη.

Η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2: "Δεν είναι ανάγκη να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά".Το σαββατοκύριακο, ο εκδότης του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ δήλωσε: "Αν ο κόσμος θέλει να σοκαριστεί, θα σοκαριστεί".

Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν βίαιες διαδηλώσεις σε χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, οι οποίες προκλήθηκαν από την προβολή μίας ταινίας χαμηλού κόστους αμερικανικής παραγωγής, η οποία εμφάνιζε τον προφήτη ως αιμοσταγή γυναικά και παιδεραστή.

Οι επιθέσεις εναντίον αμερικανικών και δυτικών πρεσβειών προκλήθηκαν από τον σάλο που ξέσπασε για την ταινία, την οποία καταδίκασαν θρησκευτικοί και πολιτικοί ηγέτες.

Το 2005 μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο ύστερα από την δημοσίευση από την εφημερίδα της Δανίας, Jyllands-Posten, 12 σκίτσων που διακωμωδούσαν τον προφήτη Μωάμεθ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερήμην σε θάνατο οι 7 παραγωγοί της βλάσφημης ταινίας για τον Μωάμεθ

«Έπεσε» ισπανική σατιρική ιστοσελίδα με νέα σκίτσα του Μωάμεθ

Ήθελε να αποκεφαλίσει τον εκδότη του Charlie Hedbo για τις γελοιγραφίες του Μωάμεθ


Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο