Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Θετική έκθεση της Ε.Ε. για την ένταξη της Τουρκίας

 Ικανοποιημένη δηλώνει η Άγκυρα για την Έκθεση Προόδου που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου και επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Εγκεμέν Μπαγίς έκανε λόγο για την «πιο θετική έκθεση μέχρι σήμερα».

«Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκθεση είναι πιο θετική σε σχέση με τις προηγούμενες δώδεκα δείχνει ότι η Τουρκία έχει κάνει πρόοδο στην πορεία της προς την ΕΕ» είπε ο κ. Μπαγίς και επεσήμανε ότι «στο παρελθόν οι εκθέσεις περιλάμβαναν τους καταλόγους των ανεξιχνίαστων δολοφονιών και καταλόγους με περιστατικά βασανιστηρίων. Αλλά πλέον έχουμε να κάνουμε με εκθέσεις που διατυπώνονται τεχνικές ευαισθησίες».

«Δεν λέω ότι η Τουρκία είναι τέλεια από κάθε πλευρά. Έχει να λύσει πολύ σημαντικά ζητήματα» είπε ο κ. Μπαγίς και τόνισε πως «σε σύγκριση με το παρελθόν η Τουρκία βρίσκεται σε πολύ καλύτερο σημείο».

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι «έχουμε αρχίσει να παίρνουμε μυρωδιά πλήρους ένταξης» και υπογράμμισε πως «το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποδέχεται ότι η Τουρκία σημείωσε πρόοδο σε όλα τα κεφάλαια, προμηνύει καλύτερες μέρες».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε