Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θράσος Σόιμπλε: Απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα ανάλογα με την ψήφο των πολιτών

Θράσος Σόιμπλε: Απειλεί με κυρώσεις την Ελλάδα ανάλογα με την ψήφο των πολιτών

Nωρίτερα η γερμανική καγκελαρία είχε δηλώσει πως επιθυμεί μία σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

«Αν οι Έλληνες στις εκλογές της Κυριακής εκλέξουν μια πλειοψηφία η οποία δεν δέχεται τις δεσμεύσεις, η Ελλάδα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την διάρκεια ομιλίας του, σήμερα, στην Κολονία, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλαίας.

«Η συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εθελοντική», πρόσθεσε και τόνισε ότι επί της ουσίας οι εκλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γαλλία δεν θα επηρεάσουν την γερμανική οικονομική πολιτική.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ευθέως ότι «και η επόμενη ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας» και επισήμανε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα διογκούμενο τμήμα ακραίων κομμάτων, τα οποία δεν θέλουν να αποδεχτούν αυτές τις υποχρεώσεις. «Και η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει το πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων. Έτσι έγινε και στις αλλαγές των κυβερνήσεων στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία», δήλωσε.

Ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε ακόμη στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, λέγοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση θα συνεργαστεί στενά με την Γαλλία, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία είναι ο πιο σημαντικός εταίρος της χώρας του στην Ευρώπη.

Όπως είπε, το Βερολίνο έχει ξεκαθαρίσει προς τον σοσιαλιστή υποψήφιο ότι το Δημοσιονομικό Σύμφωνο έχει συμφωνηθεί και ότι οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, αλλά σημείωσε ότι «θα συζητηθούν και τα σχέδια του Φρανσουά Ολάντ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυμα Γερμανίας στους Έλληνες: “Θέλουμε μία σταθερή κυβέρνηση”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε