Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρίαμβος Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

Θρίαμβος Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων ποσοστών από τις δημοσκοπήσεις έξω από τις κάλπες (exit polls) πως το κόμμα του νίκησε κι ο λαός ψήφισε το κόμμα του Ενωμένη Ρωσία παρά τους δύσκολους καιρούς.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως το κόμμα μας έχει κερδίσει», δήλωσε ο Πούτιν στα στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, έχοντας στο πλάι του τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβιέντεφ και ηγέτη του Ενωμένη Ρωσία.

Ο Πούτιν δήλωσε πως το αποτέλεσμα που πιστώνεται το κόμμα του (44,5%) είναι καλό, ενώ κάνοντας αναφορά στην κάμψη της ρωσικής οικονομίας τόνισε «η κατάσταση δεν είναι εύκολη, ο κόσμος το νοιώθει, και θέλουν την ελπίδα πως η πολιτική κατάσταση θα πρέπει να παραμείνει σταθερή».

Αναφορικά με τη μικρή προσέλευση στις κάλπες, μικρότερη του 40% στις 18.00, ώρα Ελλάδος, (έναντι 51% στις προηγούμενες” ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε “πως ναι μεν δεν ήταν η υψηλότερη, αλλά ήταν μολαταύτα σημαντική’.

Από την πλευρά του ο Μεντβιέντεφ, που έσπευσε μετά τα exit polls στα κεντρικά γραφεία του κόμματός του, δήλωσε κι αυτός τη βεβαιότητα πως το κόμμα του κέρδισε τις εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε