Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ με την εκτέλεση Έλληνα ομήρου από ισλαμιστές στη Νιγηρία

Θρίλερ με την εκτέλεση Έλληνα ομήρου από ισλαμιστές στη Νιγηρία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση σχετικά με την εκτέλεση των χριστιανών που κρατούνται όμηροι από την ισλαμιστική οργάνωση Ανσάρου. Νωρίτερα, ισλαμιστές μαχητές ανακοίνωσαν στο διαδίκτυο ότι εκτέλεσαν και τους επτά ομήρους, ο ένας εκ των οποίων είναι Έλληνας.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε νωρίτερα σε ρεπορτάζ που έκανε το Νewsit, ούτε όμως διαψεύστηκε. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών η υπόθεση διευρενάται.

Πριν από λίγο, ο αστυνομικός επιθεωρητής Μοχάμεντ Λάνταν, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην “απόμακρη” πόλη Τζαμάρε στο κρατίδιο Μπάουτσι, όπου έγινε την 7η Φεβρουαρίου απαγωγή επτά αλλοδαπών εργαζόμενων στη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία δημόσιων έργων, από την οργάνωση Ανσαρ αλ Μουσλίμεν, τόνισε μιλώντας στο Ρόιτερς ότι «στη βάση όλων των στοιχείων που διαθέτω, δεν έγινε η εκτέλεσή τους».

Επίσης, ο εκπρόσωπος της νιγηριανής αντικατασκοπείας για τον βόρειο τομέα της χώρας, εξέφρασε σήμερα «αμφιβολίες» για την πληροφορία περί εκτέλεσης των ομήρων και επιπλέον έδωσε την πληροφορία ότι «έχουν γίνει συλλήψεις, την προηγούμενη βδομάδα, ατόμων ενεχόμενων στην απαγωγή».

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι «ερευνά» το θέμα με τους ομήρους. Το ίδιο ακριβώς ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τον Έλληνα, στα χέρια των ισλαμιστών μαχητών βρίσκονταν Λιβανέζοι, Βρετανοί, Φιλιπιννέζοι και Ιταλοί υπήκοοι. Όλοι τους είχαν απαχθεί από ενόπλους, όταν μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν στο εργοτάξιο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco Nigeria.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έλληνας όμηρος εκτελέστηκε από ισλαμιστές μαχητές στη Νιγηρία

Η οργάνωση Ανσάρου πίσω από την απαγωγή του Έλληνα στη Νιγηρία

Θρίλερ με Έλληνα ανάμεσα στους απαχθέντες στη Βόρεια Νιγηρία

Αγωνία για την τύχη του Έλληνα που έχει απαχθεί από ισλαμιστές στη Νιγηρία

Θρίλερ με την τύχη των Γάλλων ομήρων στο Καμερούν

Οι 7 Γάλλοι όμηροι στο Καμερούν εμφανίστηκαν σε βίντεο στο YouTube

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε