Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θρίλερ με την τύχη των Γάλλων ομήρων στο Καμερούν

Θρίλερ με την τύχη των Γάλλων ομήρων στο Καμερούν

Οι επτά Γάλλοι όμηροι που είχαν απαχθεί την Τρίτη στο βόρειο Καμερούν βρέθηκαν από τις νιγηριανές αρχές στην περιοχή του Ντίκουα, στη βόρεια Νιγηρία ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή του Καμερούν. Μόνο που η Γαλλία, το διαψεύδει!

“Οι όμηροι είναι σώοι και αβλαβείς και βρίσκονται στα χέρια των νιγηριανών αρχών. Βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι σε σπίτι στην τοποθεσία Ντίκουα, σε απόσταση εκατό χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Νίγηρα”, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού του Καμερούν.

Λίγο αργότερα, όμως προκλήθηκε σύγχυση, αφού η γαλλική πρεσβεία στη Γιαουντέ διέψευσε την πληροφορία ότι οι όμηροι, μέλη μίας οικογένειας, βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι, σώοι και αβλαβείς και βρίσκονται στα χέρια των νιγηριανών αρχών.

Στο Παρίσι, ούτε η Προεδρία, ούτε το υπουργείο Εξωτερικών ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν την πληροφορία για την απελευθέρωση των ομήρων, όμως, ο υπουργός αρμόδιος για τους Παλαιούς Πολεμιστές Καντέρ Αρίφ δήλωσε στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση ότι “οι όμηροι στο Καμερούν απελευθερώθηκαν”.

Οι επτά Γάλλοι, τρεις ενήλικες και τέσσερα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), απήχθησαν στον βορρά του Καμερούν κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία. Είναι τουρίστες που είχαν πάει τη Δευτέρα να επισκεφτούν πάρκο άγριας φύσης στο Καμερούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχία Ολάντ για την απαγωγή επτά Γάλλων στο Καμερούν

Η γαλλική αντικατασκοπία ανέλαβε τον εντοπισμό των 4 παιδιών-ομήρων στο Καμερούν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε