Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θρίλερ στη θάλασσα της Βραζιλίας

Θρίλερ στη θάλασσα της Βραζιλίας
Το ιστιοφόρο Concordia. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2010 | 10:42
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2010 | 10:42

 
Ιστιοφόρο που μετέφερε 64 ανθρώπους βυθίστηκε κοντά στο Ρίου ντε Ζανέιρου, αλλά όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.

 
Το ιστιοφόρο Concordia, υπό σημαία Καναδά, ναυάγησε την Πέμπτη, περίπου 300 ναυτικά μίλια [550 χλμ.] από τις ακτές της Βραζιλίας. Μετέφερε φοιτητές από 10 χώρες, μαζί με εκπαιδευτικούς. Επιβάτες και πλήρωμα εγκατέλειψαν το σκάφος με τέσσερις σχεδίες και διασώθηκαν νωρίς χθες Παρασκευή από σκάφη τοτ βραζιλιάνικου πολεμικού ναυτικού.
 
Το σκάφος είχε αποπλεύσει από τη βορειοανατολική πόλη Ρεσίφε και ταξίδευε προς το Μοντεβίδεο, την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Προηγουμένως είχε ταξιδέψει στην Πορτογαλία, στην Ιρλανδία, στη Γαλλία, στην Μάλτα, στην Τουρκία, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στη Σενεγάλη. Το Κονκόρντια είχε καταπλεύσει στη Βραζιλία την 20ή Ιανουαρίου.
 
"Γενικά υπάρχουν απώλειες σε τέτοιου είδους ατυχήματα με ιστιοφόρα", σημείωσε ο ναύαρχος Ζιλμπέρτου Ίρσελντ. Το σκάφος ανήκε στο West Island College του Καναδά και σε αυτό επέβαιναν φοιτητές και εκπαιδευτικοί από το Μεξικό, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Βρετανία, την Πολωνία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Γερμανία.
 
Το πλοίο ναυάγησε κατά τα φαινόμενα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, είπε ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος. "Οι μετεωρολογικές συνθήκες ήταν πραγματικά πάρα πολύ άσχημες", σημείωσε.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο