Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θρήνος για τον Κύπριο πιλότο του Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία – Δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του Αρίστου Σωκράτους – Τα παιχνίδια της μοίρας

Θρήνος για τον Κύπριο πιλότο του Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία – Δεν μπορούν να πιστέψουν τον χαμό του Αρίστου Σωκράτους – Τα παιχνίδια της μοίρας

– Ο Αρίστος Σωκράτους ήταν ο πιλότος του αεροπλάνου της FlyDubai που συνετρίβη στο Ροστόφ
– Νεκροί όλοι οι επιβάτες του Boeing, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά – Άγνωστα ακόμα τα ακριβή αίτια της τραγωδίας
– Έγκυος επτά μηνών η γυναίκα του Κύπριου πιλότου, περιμένει αγοράκι
– Αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες πτήσεις του, τον Μάιο θα επέστρεφε στην Κύπρο
– Είχε συμφωνήσει να πιάσει δουλειά στη RyanAir
– «Προχθές του μίλησα, δεν μπορώ να το χωνέψω» λέει στο newsit.gr ο κολλητός του φίλος

Ένας άνθρωπος γεμάτος ζωή, ένας άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη που σε δυο μήνες θα κρατούσε στα χέρια του το πρώτο του παιδί, τον γιο του. Ο θάνατος του Αρίστου Σωκράτους, του πιλότου του μοιραίου Boeing της FlyDubai που συνετρίβη τα ξημερώματα του Σαββάτου (19.03.2016) στο Ροστόφ της Ρωσίας έχει βυθίσει στο πένθος την Κύπρο και τη γενέτειρά του, τη Λευκωσία.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί», λέει στο newsit.gr ο καλύτερος φίλος του άτυχου πιλότου, Ανδρέας Χριστοδούλου. Όπως λέει, ήταν πολύ χαρούμενος γιατί τον Μάιο θα επέστρεφε στην Κύπρο και θα έπιανε δουλειά στη RyanAir, επιβεβαιώνοντας πως η μοιραία πτήση ήταν μια από τις τελευταίες του με την εταιρία από το Ντουμπάι, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια, αφού έφυγε από την Helios όταν εκείνη έκλεισε μετά την τραγωδία στο Γραμματικό τον Αύγουστο του 2005.

Όπως λέει, περίμενε να γυρίσει στη γυναίκα του, που βρίσκεται στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ήθελε να γυρίσει στην Κύπρο για να είναι κοντά στην οικογένειά του για να ζήσει τη γέννηση του γιου του. Δεν πρόλαβε.

Ο Ανδρέας Χριστοδούλου, με σπασμένη από τη συγκίνηση φωνή, περιγράφει πως είχε μιλήσει με τον φίλο του μόλις πριν λίγα 24ωρα. Και πως δεν μπορεί να πιστέψει πως εκείνος έχει φύγει πια από τη ζωή. «Είχα μιλήσει μαζί του προχθές και ήταν πολύ χαρούμενος, μου έστελνε φωτογραφίες. Θα ερχόταν σπίτι του, κοντά στη γυναίκα του. Ήταν ένας άνθρωπος ζωηρός, δεν μπορώ να το πιστέψω».

Αποκαλύπτει δε ότι «δούλευαν πάρα πολλές ώρες. Πετούσαν ασταμάτητα. Τον είχε κουράσει αυτό».

Ακούστε εδώ τι είπε ο Ανδρέας Χριστοδούλου στο newsit.gr

Πολλοί από τους φίλους του Αρίστου Σωκράτους, πενθώντας για το χαμό του, άλλαξαν τις φωτογραφίες προφίλ στις προσωπικές τους σελίδες στο Facebook, βάζοντας μαύρο ή πένθος.

 

 

 

Ο 38χρονος πιλότος, εκτός από τα αεροπλάνα, είχε πάθος και με τις μηχανές και σύμφωνα με πληροφορίες πολύ συχνά έπαιρνε μέρος και σε αγώνες, όπως το Dragstrer Πολυκάστρου. Στη σελίδα του στο Facebook εξάλλου, εκτός από τη φωτογραφία προφίλ με έναν αναβάτη μηχανής, έχει ανεβάσει και πολλά βίντεο από αγώνες ταχύτητας.

Οι έρευνες στα συντρίμμια

Με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά τα σωστικά συνεργία ερευνούν το σημείο όπου συνετρίβη το μοιραίο Boeing τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρασύροντας στο θάνατο τους 55 επιβάτες του και το επταμελές πλήρωμα. Ανάμεσα στους νεκρούς τέσσερα παιδιά, 33 γυναίκες και 18 άνδρες.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανότερη αιτία της τραγωδίας είναι οι κάκιστες καιρικές συνθήκες (η ισχύς των ανέμων πλησίαζε τα επίπεδα τυφώνα) που επικρατούσαν στην περιοχή. Οι ερευνητές, όμως, δεν αποκλείουν ακόμη το ανθρώπινο λάθος.

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Φωτογραφία: Reuters

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το αεροπλάνο της Fly Dubai συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθεια προσγείωσή του. Η ουρά του αεροπλάνου χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια “κόπηκε” στα δυο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

To αεροσκάφος, τύπου Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) προς το Ροστόφ της νότιας Ρωσίας συνετρίβη στις 02:30 (ώρα Ελλάδας) περίπου το πρωί του Σαββάτου, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο Rostov-on-Don. Όπως δήλωσε ο Βασίλι Γκολούμπεφ, κυβερνήτης του Ροστόφ, το αεροπλάνο συνετρίβη σχεδόν 250 μέτρα από τον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου.

Η στιγμή της συντριβής

Η στιγμή της συντριβής του μοιραίου αεροσκάφους όπως έχει καταγραφεί από CCTV (σ.σ. κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης). Το βίντεο έχει δημοσιεύσει το Russia Today, με διεθνή μέσα ενημέρωσης να διατηρούν επιφυλάξεις για την γνησιότητά του.

Το Russia Today έχει ακόμη αναρτήσει ένα βίντεο στο οποίο φέρεται να έχει καταγραφεί η επικοινωνία του πιλότου με τον πύργο ελέγχου στο Ροστόφ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε