Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ

Την ώρα που η γαλλική αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη του μακελειού, στην Ιερουσαλήμ παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος.

Τα τέσσερα θύματα του δολοφονικού αμόκ της περασμένης Δευτέρας κηδεύονται σε κλίμα οδύνης. Νωρίς το πρωί, οι σοροί του ραβίνου Τζόναθαν Σαντρέλ, των γιων του Άριε και Γκαμπριέλ και της μικρής Μιριάμ Μονσονεγκό (κόρης του διευθυντή του εβραϊκού σχολείου στην Τουλούζ) μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης από το Παρίσι στο Τελ Αβίβ. Τις συνόδευσε στο Ισραήλ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ.

Και οι τέσσερις δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τον άνδρα που εισέβαλε την περασμένη Δευτέρα στο σχολείο, σκορπώντας το θάνατο. Η Μιριαμ εκτελέστηκε με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Τουλάχιστον 2000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο μεγαλύτερο κοιμητήριο της Ιερουσαλήμ, το Χαρ Χαμενουχότ, στη συνοικία Γκιβάτ Σαούλ, στην είσοδο της πόλης.

Μεταξύ των επισήμων που βρίσκονται στην κηδεία ο πρόεδρος του ισραηλινού κοινοβουλίου Ρέουβεν Ρίβλιν και ο υπουργός Εσωτερικών Ελίε Γισάι.

Οι σοροί των θυμάτων έφθασαν από τη Γαλλία νωρίς το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και μεταφέρθηκαν στην Ιερουσαλήμ.


Στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού είχε τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν. Οι σοροί των θυμάτων είχαν μεταφερθεί χθες το απόγευμα από την Τουλούζ στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Έχω βιντεοσκοπήσει τις δολοφονίες, θα τις ανεβάσω στο ίντερνετ” είπε ο μακελάρης της Τουλούζ – Δήλωσε ότι θα παραδοθεί ως το απόγευμα

Λένε πως βρήκαν τον δολοφόνο της Τουλούζ – Πετάει… όπλα απ’ τα παράθυρα! – Πως έφτασαν στα ίχνη του

Έπιασαν τον δολοφόνο της Τουλούζ; – Αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη

Ο δράστης στην Τουλούζη μπορεί να χτυπήσει ξανά

Τρομοκρατική ενέργεια το μακελειό σε σχολείο στην Τουλούζ;

Ισλαμιστές ή ακροδεξιοί πίσω από τις δολοφονίες στην Τουλούζ;

Μακελειό έξω από σχολείο στην Τουλούζ! – 4 οι νεκροί

Πυροβόλησε “εν ψυχρώ” στο κεφάλι 4 αλεξιπτωτιστές και παραμένει άφαντος

Γαλλία: Ένοπλος σκότωσε στρατιώτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε