Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θρήνος στη Ρωσία – Ξεκληρίστηκε ολόκληρη ομάδα χόκεϊ

ΦΩΤΟ REUTERS

Ξεκληρίστηκε μια από τις κορυφαίες ομάδες χόκεϊ της Ρωσίας. Το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση. Δυο οι διασωθέντες. Δείτε βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος.

Στο επιβατικό αεροσκάφους τύπου Yak-42 επέβαιναν 45 άτομα. Σύμφωνα μεστέλεχος του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ρωσίας στους επιβάτες του περιλαμβάνονταν τα μέλη της ομάδας χόκεϊ Λοκομοτίβ Γιάροσλαβ.

Από τη συντριβή επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος του πληρώματος και ο παίκτης του χόκεϊ, ο Αλεξάντρ Γκαλίμοφ, σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά ΜΜΕ.

Ο παίκτης της Λοκομοτίβ νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη ζωή του, δήλωσε η σύζυγός του Μαρίνα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ.
Ενός λεπτού σιγή για εκείνους που χάθηκαν...
Υπήρξε μόνο ένας ακόμη επιζών από το δυστύχημα, ένα μέλος του πληρώματος.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και αρκετοί ξένοι, κυρίως παίκτες του χόκεϊ επί πάγου, ανάμεσά τους ο Σουηδός Ολυμπιονίκης Στέφαν Λιβ, ο Γερμανός διεθνής Ρόμπερτ Ντίτριχ, καθώς και πολλοί πρώην παίκτες που είχαν διακριθεί στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.
... όπως επίσης και λουλούδια και κεριά
Προπονητής της ομάδας ήταν ο πρώην παίκτης του NHL Μπραντ Μακρίμον. Τρεις πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές με την εθνική ομάδα της Τσεχίας, οι Γιαν Μάρεκ, Κάρελ Ράσουνεκ και Γιόζεφ Βάσιτσεκ, συμπεριλαμβάνονται στα θύματα, όπως και ο Σλοβάκος Πάβολ Ντέμιτρα.

Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 36 νεκρούς, περιλαμβανομένων των μελών της ομάδας χόκεϊ της πόλης, της Λοκομοτίβ, που είχε κατακτήσει το εγχώριο πρωτάθλημα τρεις φορές στο πρόσφατο παρελθόν (1997, 2002, 2003).

ΦΩΤΟ REUTERS
«Το Yak-42 συνετρίβη δύο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Τούλοσνα στο Γιάροσλαβ», είπε άλλος εκπρόσωπος του υπουργείου που επικαλείται το Ιντερφάξ.

Τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους, που σημειώθηκε την Τετάρτη στις 16:05 τοπική ώρα (15:05 ώρα Ελλάδας) δεν είναι ακόμη γνωστά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε