Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Θύμα απαγωγής 10χρονη κόρη δημάρχου!

Θύμα απαγωγής 10χρονη κόρη δημάρχου!

Το κορίτσι απήχθη την Πέμπτη ενώ πήγαινε σχολείο μαζί με την μητέρα της.

 Unicef καταδίκασε την απαγωγή 10χρονης, κόρης δημάρχου μιας πόλης στη βόρεια Κολομβία, ζητώντας την άμεση απελευθέρωσή της.”Η Unicef συμμερίζεται την διεθνή καταδίκη της απαγωγής της Νόρα Βαλεντίνα Μουνιόζ, δέκα χρόνων, την Πέμπτη στην περιφέρεια της Αράουκα”, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της οργάνωσης.

“Αυτή η πράξη αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θεωρείται έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. “Η Unicef ενώνει τη φωνή της με τις εκκλήσεις των αρχών της Κολομβίας για την άμεση απελευθέρωση της 10χρονης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το κορίτσι, κόρη του δημάρχου της πόλης Φορτούλ, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα, απήχθη την Πέμπτη ενώ πήγαινε σχολείο μαζί με την μητέρα της. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους δράστες ή για τα αίτια της απαγωγής.

Οι απαγωγές έχουν σημειώσει σημαντική άνοδο από το 2010 στην Κολομβία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Άμυνας.

“24 ώρες χωρίς βίαιους θανάτους”

Στο μεταξύ, μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων με την στήριξη του ΟΗΕ άρχισαν χθες Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Μπογκοτά ζητώντας “24 ώρες χωρίς βίαιους θανάτους στην Κολομβία”, μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρωποκτονιών.

Η καθιστική διαμαρτυρία στην πλατεία Μπολιβάρ θα ολοκληρωθεί σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας.

Το να μην υπάρχει βία μπορεί να συμβεί μόνο “αν υπάρξει πολιτιστική αλλαγή και εφαρμοστεί μια πολιτική που να ενισχύει την ειρήνη”, τόνισε ο Αλεσάντρο Πρέτι, συντονιστής ειρηνευτικών θεμάτων στο Πρόγραμμα του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη στην Κολομβία.

Το Ιατροδικαστικό Ινστιτούτο της χώρας ανακοίνωσε πως τους τρεις πρώτους μήνες του 2011, σημειώθηκαν 5.715 βίαιοι θάνατοι στην Κολομβία. Το 2010 η αναλογία ανθρωποκτονιών ήταν 38,36 ανά 100.000 κατοίκους. Συγκριτικά στη Γαλλία και τον Καναδά η αναλογία είναι λιγότερες από δύο ανθρωποκτονίες ανά 100.000 κατοίκους.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε