Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θύμα απάτης ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του πατέρα του που έγινε στις 8 Μαρτίου. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο στα εγκαίνια της έκθεσης με έργα του πατέρα του που έγινε στις 8 Μαρτίου. ΦΩΤΟ REUTERS

 Ένας πρώην έμπορος έργων τέχνης από τη Νέα Υόρκη παραδέχτηκε την ενοχή του για απάτη ύψους 120 εκατομμυρίων δολαρίων, θύματα της οποίας έπεσαν ο πρώην τενίστας Τζον Μάκενρο και ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

 

Ο Λόρενς Σάλαντερ δήλωσε ένοχος για 29 κατηγορίες διακεκριμένης κλοπής. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε φυλάκιση από 6 έως 18 χρόνια ενώ θα πρέπει να επιστρέψει τα 120 εκατομμύρια, ως αποζημίωση, στα θύματά του.
 
Από το 2004 μέχρι το 2007 ο Σάλαντερ παραπλανούσε τους πελάτες του πουλώντας έργα που δεν του ανήκαν ή τους παρότρυνε να επενδύσουν σε ανύπαρκτα σχέδια.
 
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Σάιρους Βανς “η επιδίωξη ενός πολυτελούς τρόπου ζωής έσπρωξε τον Λόρενς Σάλαντερ να εξαπατήσει παλαιούς φίλους του αλλά και συναδέλφους που τον εμπιστεύονταν”. Μεταξύ άλλων, με τα κλοπιμαία ο Σάλαντερ αγόρασε μια πολυτελή κατοικία στο Μανχάταν και ένα ιδιωτικό τζετ. “Ο κατηγορούμενος δεν έκλεψε μόνο χρήματα από τα θύματά του αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και οικογενειακά κειμήλια. Πολλού από τα έργα τέχνης φιλοτεχνήθηκαν από τους γονείς ή τους παπούδες των θυμάτων”, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.
 
Ο Μάκενρο έχασε συνολικά δύο εκατομμύρια δολάρια πιστεύοντας ότι επενδύει σε έργα του Αμερικανού, αρμενικής καταγωγής, ζωγράφου Αρσίλε Γκόρκι. Επίσης, ο Σάλαντερ πούλησε και πολλούς πίνακες του πατέρα του Ντε Νίρο, χωρίς τη συγκατάθεση του ηθοποιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε