Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τα Σκόπια δανείζονται από τη Deutsche Bank για να μειώσουν το έλλειμμά τους

Τα Σκόπια δανείζονται από τη Deutsche Bank για να μειώσουν το έλλειμμά τους

Ψηφίστηκε από τη Βουλή των Σκοπίων η πρόταση της κυβέρνησης για να υπογραφεί ανάμεσα στα Σκόπια και τη Deutsche Bank συμφωνία για δάνειο ύψους 75 εκατ. ευρώ.

Το δάνειο έχει πενταετή χρονική διάρκεια και το επιτόκιο του ανέρχεται στο 5,53%. Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού για το 2012 και για την αποπληρωμή ομολόγων του δημοσίου της ΠΓΔΜ που λήγουν το επόμενο διάστημα.

Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ είχε αναγγείλει ότι θα υπογράψει δάνειο με τη Deutsche Bank ύψους 250 εκατ. ευρώ, όμως τελικά το δάνειο θα είναι 75 εκατ.ευρώ.

Η αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή, υποστήριξε ότι το γεγονός πως το δάνειο αυτό από 250 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε τελικά στα 75 εκατ.ευρώ, σημαίνει ότι οι χρηματαγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πιστοληπτική ικανότητα της ΠΓΔΜ, ως αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Η κυβέρνηση απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς της αντιπολίτευσης,υποστηρίζοντας ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ΠΓΔΜ παραμένει σταθερή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε