Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα αντι- Οσκαρ – Ποιοι “βραβεύτηκαν” με το “Χρυσό Βατόμουρο”

Δέκα βραβεία πήρε η ταινία Jack & Jill. Χειρότερος ηθοποιός για την ίδια ταινία ο Αλ Πατσίνο!

Δέκα “Χρυσά Βατόμουρα” απέσπασε η κωμωδία “Jack and Jill” του ηθοποιού Ανταμ Σάντλερ χθες στο Λος Αντζελες στην τελετή απονομής των βραβείων που απονέμονται κάθε χρόνο στη χειρότερη ταινία του Χόλιγουντ.

Για πρώτη φορά στην 32χρονη ιστορία του Golden Raspberry Foundation, η ίδια ταινία λαμβάνει τόσες κακές διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες: χειρότερη ταινία, χειρότερος α΄και β΄ανδρικός και γυναικείος ρόλος, χειρότερος σκηνοθέτης, χειρότερο σενάριο.

Ο Σάντλερ πατώνει ταυτόχρονα ως ο χειρότερος α΄ανδρικός και α΄γυναικείος ρόλος στο φιλμ “Jack and Jill” στο οποίο ερμηνεύει το διπλό ρόλο του άνδρα και της κυριαρχικής δίδυμης αδελφής του.

Ο Αλ Πατσίνο που υποδύεται τον εαυτό του στην ταινία, βραβεύτηκε ως ο χειρότερος β΄ανδρικός ρόλος, ενώ ο Ντέιβιντ Σπέιντ απέσπασε το βραβείο του χειρότερου β΄γυναικείου ρόλου για το πρόσωπο της Μόνικας.

Οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων σπάνια παρουσιάζονται στην τελετή απονομής. Ωστόσο πριν από δύο χρόνια, η Σάντρα Μπούλοκ είχε προκαλέσει αίσθηση όταν πήγε να πάρει το βραβείο της την παραμονή της βράβευσής της στην τελετή των Οσκαρ. Η ηθοποιός Χάλι Μπέρι, το 2005, είχε επίσης παραλάβει με χιούμορ το δικό της βραβείο.

Τα Χρυσά Βατόμουρα γενικά απονέμονται την παραμονή της τελετής των Οσκαρ. Ωστόσο για πρώτη φορά φέτος η βραδιά, η οποία καθιερώθηκε ως σατιρικό αντίβαρο στα Οσκαρ, πραγματοποιήθηκε την Πρωταπριλιά.

Οι βραβευθέντες επιλέγονται από 657 αμερικανούς και ξένους εκλογείς, και λαμβάνουν ως βραβείο ένα βατόμουρο που έχει το μέγεθος της μπάλας του γκολφ που είναι τοποθετημένη πάνω σε μπομπίνα ταινίας Super 8. Το βραβείο είναι βαμμένο ολόχρυσο και έχει αξία 5 δολαρίων.

Τα βραβεία

Χειρότερη ταινία: “Jack and Jill”

Χειρότερος α΄ανδρικός ρόλος: Ανταμ Σάντλερ για το “Jack and Jill” αλλά και για το “Mytho”

Χειρότερος α΄γυναικείος ρόλος: Ανταμ Σάντλερ για το “Jack and Jill”

Χειρότερος β΄γυναικείος ρόλος: Ντέιβιντ Σπέιντ για το ρόλο της Μόνικας

Χειρότερος β΄ανδρικός ρόλος: Αλ Πατσίνο για τον ρόλο του στο “Jack and Jill”

Χειρότερo καστ: όλοι οι ηθοποιοί του “Jack and Jill”

Χειρότερος σκηνοθέτης: Ντένις Ντούγκαν του “Jack and Jill”

Χειρότερη σειρά ή ριμέικ: “Jack and Jill”, ριμέικ του “Glen & Glenda” του Εντ Γουντς

Χειρότερο ζευγάρι στην οθόνη: Ανταμ Σάντλερ και Κέιτ Χολμς/Αλ Πατσίνο ή Ανταμ Σάντλερ και Ανταμ Σάντλερ για το “Jack and Jill”.

Χειρότερο σενάριο: Στιβ Κόρεν και Ανταμ Σάντλερ για το “Jack and Jill”.

Διαβάστε

O Artist μεγάλος νικητής των φετεινών Όσκαρ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε