Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

“Τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας”

“Τα άτομα με σεξουαλικές ιδιαιτερότητες δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας”
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.10.2012 | 15:27
Πρώτη δημοσίευση: 18.10.2012 | 15:26

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Πόσον καιρό ακόμη, τα εκατομμύρια των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ ατόμων, θα αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην Ευρώπη, αναρωτιέται ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου Ευρώπης Νίλς Μόιζνιεκς.
 
Με δημόσια παρέμβαση του, ο επίτροπος χαρακτηρίζει αφόρητη την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού στην Ευρώπη, υφιστάμενα τις επιπτώσεις προκαταλήψεων, στιγματισμού και σε πολλές περιπτώσεις της βίας.
 
Χαρακτηρίζει, επίσης, ως «σοβαρό εμπόδιο» για την πλήρη απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων, το γεγονός ότι, σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τους αρνούνται το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, του συνέρχεσθαι και του συνεταιρίζεσθαι.
 
Αναφέρεται ιδιαίτερα, στην ποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας που προωθείται ή εφαρμόζεται σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που, όπως υπογραμμίζει, συνιστά δυνητική απαγόρευση σ' ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η δημοσίευση άρθρων, διάδοση των θεμάτων και των προβλημάτων που απασχολούν τα άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού καθώς και τη διεξαγωγή ομιλιών και εκδηλώσεων.
 
«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οικουμενικά και πρέπει να εφαρμόζονται σε όλους», κατέληξε ο επίτροπος, τονίζοντας ότι, οι πολιτικοί, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων έναντι αυτών των ανθρώπων.
 

   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός! Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους παγετός!
  2. Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη,  μούλιασε  η Πάτρα Καιρός: Χιόνια σε Καλάβρυτα και Ξάνθη, "μούλιασε" η Πάτρα
  3. Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι! Καιρός: Ανοιξιάτικος... χειμώνας! Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης με καταιγίδες και χαλάζι!
  4. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες] Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο [χάρτες]
  5. Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο! Καιρός: Τα δικά του! Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι το Σάββατο!
  6. Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις - Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία