Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Τα δάκρυα του Ομπάμα – Σήμερα η κηδεία του πιο μικρού θύματος του μακελάρη της Αριζόνα

O Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του την ώρα που αναφέρεται στην μικρή Κριστίνα ΦΩΤΟ REUTERS

Η Αμερική αποχαιρετά σήμερα το μικρότερο σε ηλικία θύμα του λουτρού αίματος στην πόλη Τουσόν της Αριζόνας, την εννιάχρονη Κριστίνα Τέιλορ Γκριν.

Το κοριτσάκι είναι ένα από τα έξι άτομα που δολοφονήθηκαν το Σάββατο από τον Τζάρεντ Λάφνερ, ο οποίος άνοιξε πυρ εν μέσω πολιτικής συγκέντρωσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η κηδεία της εννιάχρονης, που γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη, θα γίνει στην εκκλησία Σεντ Ελίζαμπεθ Αν Σέτον στο Τουσόν.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στην ομιλία του στη διάρκεια δέησης στη μνήμη των θυμάτων, χθες Τετάρτη, αναφέρθηκε στην Κριστίνα λέγοντας “πως μας θυμίζει όλα τα παιδιά μας”.

“Στην Κριστίνα βλέπουμε όλα τα δικά μας παιδιά. Γεμάτα περιέργεια, αλλά και εμπιστοσύνη, ενεργητικότητα και μαγεία”, είπε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, φανερά συγκινημένος.

Στην ομιλία του ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τους Αμερικανούς να μην αναζητήσουν τις εύκολες εξηγήσεις για το μακελειό της Αριζόνας και πρόσθεσε πως η χώρα θα σταθεί στο πλευρό των θυμάτων και των συγγενών τους,

“Συμβαίνουν άσχημα πράγματα, αλλά δεν πρέπει να καταφύγουμε σε εύκολες εξηγήσεις”, πρόσθεσε και υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να μπορούν να αντικρούουν “παλιές ιδέες” ώστε να αποφύγουν τη μελλοντική βία, χωρίς όμως να εκμεταλλευτούν την τραγωδία αυτή μόνο για να επιρρίψουν ευθύνες.

“Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να χρησιμοποιήσουμε την τραγωδία ως μια ακόμα ευκαιρία για να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου”, επισήμανε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι η Γκάμπριελ Γκίφορντς “άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της”.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που χιλιάδες κόσμου αποθέωσαν τους 2 ανθρώπους που αφόπλισαν τον δράστη

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε