Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα είπαν Σαρκοζί-Μεντβέντεφ

Τα είπαν Σαρκοζί-Μεντβέντεφ
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2010 | 23:07
Πρώτη δημοσίευση: 01.03.2010 | 23:07

Ναι σε κυρώσεις στο Ιράν αλλά υπό όρους είπε ο Ρώσος πρόεδρος, Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την επίσκεψή του στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του, Νικολά Σαρκοζί.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τη «διαθεσιμότητά του» για την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον του Ιράν «στο βαθμό που αυτές δε θα προκαλέσουν ένα ανθρωπιστικό δράμα», επεσήμανε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε με τον Νικολά Σαρκοζί μετά τη συνάντησή τους στα Ιλίσια Πεδία.

Πρόσθεσε δε ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να είναι «έξυπνες» και να μην επηρεάζουν τον ιρανικό πληθυσμό. Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να επιβληθούν εφόσον οι διπλωματικές προσπάθειες δεν πείσουν την Τεχεράνη να αποδεχτεί τις αξιώσεις της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό της πρόγραμμα, εκτίμησε ο Μεντβέντεφ, που εξέφρασε την ελπίδα ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκρυψε πως ελπίζει ότι η Ρωσία και οι ΗΠΑ σύντομα θα επισφραγίσουν τη συμφωνία, που μέλλει να αντικαταστήσει την εκπνέουσα START για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων. «Στην ουσία έχουμε φθάσει στο τελικό σημείο των διαπραγματεύσεων. Ευελπιστώ πως οι διαπραγματεύσεις αυτές θα περαιωθούν στο άμεσο μέλλον», τόνισε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο