Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τα είπαν Χίλαρι-Νετανιάχου για την επανέναρξη των συνομιλιών

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον με επίκεντρο τις συνομιλίες στη Μέση Ανατολή.

Στόχος της επικοινωνίας ήταν η άρση των εμποδίων που αποτρέπουν έως τώρα την επανέναρξη των άμεσων συνομιλιών μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστίνιων. «Η κα Κλίντον συνεχίζει την αμερικανική πρωτοβουλία υπέρ της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και ήδη έχει κάνει επαφές με τους ομολόγους της της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, Αχμαντ Αμπού Γέιτ και Νάσερ Ζαουντέχ αντίστοιχα» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Φίλιπ Κρόουλι.

Οι συνομιλία Κλίντον-Νετανιάχου γίνονται παράλληλα με τις επαφές που έχει ο αμερικανός απεσταλμένος για τη Μέση Ανατολή, Τζορτζ Μίτσελ στην περιοχή. Ήδη, έχει συναντηθεί τόσο με τον ισραηλινό πρωθυπουργό όσο και με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς.

Ο τελευταίος είναι «σχεδόν έτοιμος να αποδεχτεί» τις άμεσες διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ, αναφέρει η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον σε επιστολή της που απευθύνεται στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε