Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Τα ηγετικά μέλη της Αλ Κάιντα – Ποιος είναι ο Στρατηγός και ο Χασάπης – Tι κάνει ο Λογιστής και ο Φυλακισμένος

Τα ηγετικά μέλη της Αλ Κάιντα – Ποιος είναι ο Στρατηγός και ο Χασάπης – Tι κάνει ο Λογιστής και ο Φυλακισμένος

Όταν έπεσε και η τελευταία σφαίρα στην έπαυλη του Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, ο Πρόεδρος Ομπάμα και οι συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο, ανέπνευσαν ανακουφισμένοι. Η επιχείρηση είχε αίσιο τέλος.

Ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης στον κόσμος κείτονταν νεκρός από τις σφαίρες των SEALS. Οι χαρές και τα πανηγύρια όμως στην Ουάσιγκτον δεν κράτησαν πολύ. Μπορεί ο Λάντεν να ήταν νεκρός ύστερα από μάχη 40 λεπτών την οποία μάλιστα παρακολούθησαν LIVE από τις κάμερες που έφεραν στα κράνη τους οι επίλεκτοι στρατιώτες, ο Πρόεδρος Ομπάμα και λίγοι επιτελάρχες του, όμως όλοι ήξεραν ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…

Η Αλ Κάιντα δεν έχει εξαρθρωθεί και πολλά μέλη της και στενοί συνεργάτες του νεκρού Λάντεν κυκλοφορούν ελεύθεροι. Στις ΗΠΑ ήδη από χθες βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας, όπως τότε την 11η Σεπτεμβρίου. Τώρα φοβούνται την αντίδραση και την εκδίκηση των τρομοκρατών.

Το onalert σας παρουσιάζει τον στενό κύκλο της Αλ Κάιντα. Θα δείτε ένα προς ένα τα ηγετικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης και τι έχουν απογίνει τόσο μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, όσο και μετά τον θάνατο του ηγέτη τους. Η αλήθεια είναι ότι η Αλ Κάιντα έχει δεχτεί ισχυρότατα πλήγματα μετά την 11η Σεπτεμβρίου και πολλά ηγετικά της στελέχη έχουν συλληφθεί, και σκοτωθεί. Υπάρχουν και άλλα όμως που διαφεύγουν…

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Αλ Κάιντα λειτουργούσε με στεγανά. Με στενούς ομόκεντρους κύκλους, όπου ο πυρήνας ήταν ο Λάντεν και γύρω του περιστρέφονταν οι υπόλοιποι. Τα μέλη των εξωτερικών κύκλων ήταν κυρίως εκτελεστικά όργανα και δεν γνώριζαν για λόγους ασφαλείας τα μέλη των εσωτερικών κύκλων. Για να αλλάξει κάποιος κύκλο και να μπει στο στενότερο περιβάλλον του Οσάμα έπρεπε να δώσει “σκληρές εξετάσεις” με ότι αυτό συνεπάγεται, και να εκτελέσει αρκετές αποστολές.

Γύρω λοιπόν από τον Σαουδάραβα Μπιν Λάντεν υπήρχαν (όταν η Αλ Κάιντα ήταν στην παντοδυναμία της) έξη άνθρωποι, στενοί συνεργάτες, σκιά του ηγέτη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΣΤΟ www.onalert.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτή είναι η γυναίκα του Μπιν Λάντεν που τον είδε να πέφτει νεκρός

Κοροϊδεύουν τον κόσμο με την φωτογραφία του μπιν Λάντεν

Το σκάνδαλο μιας φωτογραφίας – Πως ένας νεκρός έγινε «ο νεκρός μπιν Λάντεν»

Παίζουν με τη διεθνή κοινή γνώμη οι ΗΠΑ – «Αποτρόπαιες οι φωτογραφίες, ακόμη σκεφτόμαστε αν θα τις δημοσιεύσουμε»

Η… ήσυχη ζωή του Λάντεν στο Πακιστάν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε