Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τα… ηνία της οικονομίας στον Μπιλ δίνει η Χίλαρι Κλίντον

Τα… ηνία της οικονομίας στον Μπιλ δίνει η Χίλαρι Κλίντον

Δεν θα είναι απλά ο… Πρώτος Κύριος των ΗΠΑ αν η σύζυγός του κερδίσει πρώτα το χρίσμα των Δημοκρατικών και μετά την προεδρία. Θα είναι και ο άνθρωπος που θα κρατά (ξανά) τα… ηνία της αμερικανικής οικονομίας. Ποιος; Μα ο Μπιλ Κλίντον φυσικά!

Η Χίλαρι Κλίντον, που εξακολουθεί να προηγείται του Μπέρνι Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δήλωσε ξεκάθαρα πως αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος θα εμπιστευτεί στον σύζυγό της και πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ να «αναζωογονήσει την οικονομία».

«Θα αναθέσω στον σύζυγό να αναζωογονήσει την οικονομία, διότι ξέρετε πως ξέρει πώς να το κάνει», είπε η Κλίντον σε προεκλογική εκδήλωσή, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Σύμφωνα με την Κλίντον, η εμπειρία του συζύγου της θα χρειαστεί ιδίως στις ανατολικές πολιτείες, όπου βρίσκεται η βιομηχανία του άνθρακα, αλλά και σε περιοχές των ΗΠΑ που έχουν «πραγματικά εγκαταλειφθεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπιλ Κλίντον είχε εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ το 1992 και έμεινε στον Λευκό Οίκο για δυο θητείες, εγκαταλείποντας την προεδρία το 2001 όταν εξελέγη ο Τζορτζ Μπους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε