Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 9 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τον οδηγό Michelin!

Τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τον οδηγό Michelin!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2011 | 14:32
Πρώτη δημοσίευση: 29.11.2011 | 14:25

Η γιαπωνέζικη κουζίνα είναι η κυρίαρχη αυτή την στιγμή στον κόσμο σύμφωνα με το "ευαγγέλιο" των σεφ, τον οδηγό Michelin.

Το Τόκιο διατήρησε τον τίτλο της γαστρονομικής πρωτεύουσας του κόσμου καθώς σήμερα ο οδηγός Michelin του απένειμε περισσότερα αστέρια από οποιαδήποτε άλλη πόλη για πέμπτη χρονιά.

Τα εστιατόρια του Τόκιο απέσπασαν επίσης περισσότερες διακρίσεις σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, καθώς 16 από αυτά έλαβαν τρία αστέρια με τον οδηγό να τα χαρακτηρίζει ως εστιατόρια "με ξεχωριστή κουζίνα, που αξίζουν μία επίσκεψη".

Πέρυσι ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 14 ενώ, συγκριτικά στο Παρίσι φέτος βραβεύτηκαν με αστέρι δέκα εστιατόρια.

Από τα βραβευθέντα εστιατόρια του Τόκιο, τα 14 έχουν ιαπωνική κουζίνα και τα δύο γαλλική.

Στην έκδοση του οδηγού για το 2012 που κυκλοφόρησε σήμερα και αφορά την ιαπωνική πρωτεύουσα, την Γιοκοχάμα και την παραθαλάσσια περιοχή Σονάν, το εστιατόριο του Τόκιο με σούσι, "Yoshitake", βρίσκεται για πρώτη φορά πρώτο στη λίστα.

Το εστιατόριο "Koan" στην περιοχή Σονάν, που συμπεριλαμβάνεται για πρώτη χρονιά, βρίσκεται επίσης στη λίστα με τρία αστέρια, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των εστιατορίων που έλαβαν τρία αστέρια στις περιοχές Γιοκοχάμα-Σονάν σε 17.

Το εστιατόριο "Ryugin" αναβαθμίστηκε αποσπώντας τρία αστέρια από δύο που είχε πέρυσι. Ένα κορεατικό εστιατόριο στο Τόκιο, το "Moranbong", εισήλθε στη λίστα με δύο αστέρια κι έγινε το καλύτερο κορεατικό εστιατόριο στον κόσμο, σύμφωνα με τον οδηγό.

Από τα 247 εστιατόρια με αστέρι του Τόκιο, τα 52 έλαβαν δύο αστέρια και τα 179 ένα. Συγκριτικά, το Παρίσι έχει μόνο 70 εστιατόρια με αστέρι στον οδηγό που εκδίδει η γαλλική εταιρία κατασκευής ελαστικών.

Τα βραβεία αυτά θεωρούνται πολύ σημαντικά στην Ιαπωνία, μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη μανία για το φαγητό στον κόσμο.

Ο πρώτος κατάλογος της Michelin για εστιατόρια, με στόχο τότε τους οδηγούς αυτοκινήτων, κυκλοφόρησε από την ομότιτλη εταιρία το 1900 και το σύστημα αξιολόγησης με τα αστέρια εγκαινιάστηκε τη δεκαετία του ΄20.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο