Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία...της αντιγραφής

Τα κινητά τηλέφωνα στην υπηρεσία...της αντιγραφής
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2010 | 15:46
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2010 | 15:36

Το κλασικό σκονάκι πλέον έχει αντικατασταθεί από την υψηλή τεχνολογία για την αντιγραφή στις εξετάσεις.

Περισσότεροι από 4.400 μαθητές στην Βρετανία κατηγορούνται ότι αντέγραψαν στις εξετάσεις με τα κινητά τους τηλέφωνα.Οι μαθητές έκαναν χρήση των κινητών τους τηλεφώνων ή συσκευών υψηλής τεχνολογίας για να αντιγράψουν στις απολυτήριες εξετάσεις του σχολείου ή τις εισαγωγικές εξετάσεις για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

Συνολικά 4.415 μαθητές τιμωρήθηκαν για "αντιγραφή" στις εξετάσεις, δηλαδή σημειώθηκε μια αύξηση 6% από το 2008, μολονότι ο αριθμός αυτός ισοδυναμεί με μόλις το 0,03% των μαθητών που έδωσαν εξετάσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα "αντιγραφής" επικεντρώνονται στη λαθραία είσοδο μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων, σημειώνει η αρμόδια αρχή σε έκθεση της. Το υλικό αυτό ποικίλλει από εγχειρίδια και απαγορευμένα λεξικά έως κινητά τηλέφωνα και ατομικές στερεοφωνικές συσκευές.

"Όπως και το 2008, ο πιο διαδεδομένος τύπος 'αντιγραφής' αφορούσε την εισαγωγή μη εγκεκριμένου υλικού μέσα στην αίθουσα των εξετάσεων. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επρόκειτο για ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη συσκευή επικοινωνίας", αναφέρεται στην έκθεση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο