Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τα μέτρα που σχεδιάζει ο Μόντι για οικονομική ανάπτυξη

Τα μέτρα που σχεδιάζει ο Μόντι για οικονομική ανάπτυξη

Μετά από ολιγοήμερες διακοπές στην Ελβετία , ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι επέστρεψε στην Ρώμη και για αύριο, έχει συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο αφιερωμένο στην οικονομική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην δέσμη μέτρων προς έγκριση περιλαμβάνονται έξι κύρια σημεία: η ενέργεια, οι πόλεις, η ψηφιακή τεχνολογία, οι υποδομές, οι επιχειρήσεις και τα αεροδρόμια.

Τα μέτρα αυτά δίνουν έμφαση στους νέους–πρόσφατα ο Μάριο Μόντι έκανε λόγο για μια «χαμένη γενιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο του ιταλού υφυπουργού Οικονομικών Μάριο Τσάτσια, προβλέπει να απαλλαγούν από τον ΦΠΑ τα νέα έργα υποδομών.

Σύμφωνα με υπολογισμούς της ιταλικής κυβέρνησης, από φέτος μέχρι και το 2020 τα έργα για τις υποδομές μπορεί να αγγίξουν τα τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά συνέπεια, η προσπάθεια έχει στόχο να εξοικονομηθούν πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ από τον ΦΠΑ, ώστε να τονωθεί η οικονομία.

Θα πρέπει, όμως, να εξασφαλισθεί το «ελεύθερο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την επιβεβαίωση ότι δεν παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία.

Παράλληλα, πρόκειται να δοθεί σύντομα «πράσινο φως» σε σχέδιο για την αναβάθμιση «προβληματικών» περιοχών της Ρώμης, της Νάπολης και της Φλωρεντίας, αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Άλλα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να επενδυθούν από την ιταλική κυβέρνηση για την επιπλέον ανάπτυξη της ψηφιακής, ευρυζωνικής τεχνολογίας, την ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και την ενίσχυση των αγοραπωλησιών μέσω Διαδικτύου.

Ο Ιταλός υφυπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης, Αντόνιο Κατρικαλά, ανέφερε ακόμη ότι «οι νέοι μέχρι τριάντα πέντε χρόνων μπορούν να ανοίξουν εταιρία περιορισμένης ευθύνης ξοδεύοντας μόνο ένα ευρώ για το κεφάλαιό της».

Το σχέδιο της κυβέρνησης Μόντι για την ενέργεια έχει στόχο να μετατραπεί η Ιταλία σε κόμβο δικτύων φυσικού αερίου από την βόρειο Αφρική και την κεντρική Ασία με προορισμό την Ευρώπη, και την αύξηση της εγχώριας παραγωγής υδρογονανθράκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητάνε αποδείξεις για νυφικό, δεξίωση και μπομπονιέρες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε