Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Τα σκουπίδια «πνίγουν» τη Νάπολη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Τόνοι σκουπιδιών κατακλύζουν τους δρόμους της Νάπολης και κάνουν δύσκολη τη ζωή των κατοίκων της πόλης.

Οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα φοβούνται ότι 400 συνάδελφοί τους με προσωρινές συμβάσεις εργασίας θα χάσουν τη δουλειά τους από την 1η Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην περαιτέρω χρησιμοποίηση χωματερής στην περιοχή.

Κάτοικοι του Τερτσινιάνο, σε απόσταση περίπου 20 χλμ. νοτιοανατολικά της Νάπολης, υποστηρίζουν πως η χωματερή που βρίσκεται στο έδαφος της κοινότητάς τους πλησιάζει σε σημείο κορεσμού και αρνούνται τόσο να ξεφορτώνονται εκεί σκουπίδια όσο και να ανοίξει μια δεύτερη χωματερή, όπως προβλέπει η κυβέρνηση.

«Υπήρχαν πάνω από 2.000 άνθρωποι που εμπόδιζαν τα φορτηγά να περάσουν, μετά σε κάποια στιγμή η κατάσταση επιδεινώθηκε, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν πετώντας πέτρες», δήλωσε ένας φωτογράφος αυτόπτης μάρτυρας.

«Μια σημαντική ομάδα διαδηλωτών αντιτάχθηκε για τρίτη διαδοχική νύχτα στη διέλευση των απορριμματοφόρων που κατευθύνονταν προς τη χωματερή του Τερτσινιάνο, όμως για πρώτη φορά σημειώθηκαν την περασμένη νύκτα συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών», ανακοίνωσε η αστυνομική διεύθυνση της Νάπολης.

Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά στη διάρκεια των συγκρούσεων. Τις προηγούμενες ημέρες, οι διαδηλωτές είχαν περιοριστεί να προκαλούν ζημιές στα απορριμματοφόρα, σπάζοντας τα τζάμια τους ή σκίζοντας τα λάστιχά τους αφού πρώτα κατέβαζαν τους οδηγούς, σύμφωνα με την αστυνομία της Νάπολης, η οποία ανακοίνωσε πως τα απορριμματοφόρα θα συνοδεύονται πλέον από ένοπλους αστυνομικούς.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε