Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Καννών

Τα βραβεία του Φεστιβάλ Καννών
Ο νικητής του Χρυσού Φοίνικα. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.05.2010 | 22:45
Πρώτη δημοσίευση: 23.05.2010 | 21:08

Ο Χρυσός Φοίνικας απονεμήθηκε στον Ταϊλανδό Απίτσατπονγκ Βεερασεθακούλ για την ταινία του "Oncle Booonmee".

Ο Ταϊλανδός σκηνοθέτης, γεννημένος στην Μπανγκόκ, κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα του 63ου φεστιβάλ κινηματογράφου για την ταινία του "Uncle Boonmee", που αναφέρεται στο ανιμισμό -το δόγμα που ισχυρίζεται ότι τα πράγματα έχουν ψυχή. Πρόκειται για μια αρχαία δοξασία η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως μια εξήγηση για τη διαφορά που παρουσιάζουν τα ζωντανά με τα νεκρά πράγματα στην ζούγκλα της Ταϊλάνδης και για έναν άνδρα που γιορτάζει για τις προηγούμενες ζωές του. Η ταινία παρουσιάζει τις μυστικιστικές αναζητήσεις ενός ανθρώπου που σχετίζονται με την μετενσάρκωση, αλλά και τις προσπάθειες του να επιβιώσει μέσα από τις αγροτικές του ενασχολήσεις.

Ο σκηνοθέτης, που έχει κερδίσει και άλλα βραβεία στο παρελθόν στις Κάννες, δήλωσε ότι καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ το μυαλό του ήταν πίσω στην πατρίδα του και στις εξαιρετικά βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των διαδηλωτών με τα "κόκκινα πουκάμισα".

Το μεγάλο βραβείο του 63ου φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών απονεμήθηκε στο γάλλο σκηνοθέτη Ξαβιέ Μποβουά για την ταινία του "Θεοί και Ανθρωποι".

Το βραβείο καλύτερης ταινίας απονεμήθηκε στον Ματιέ Αμαλρίκ για την ταινία του "Tournee".

Η Ζιλιέτ Μπινός κέρδισε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
Το βραβείο για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία μοιράστηκαν ο ισπανός ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ για την ερμηνεία του στην ταινία "Biutiful" και ο ιταλός Ελιο Τζερμάνο για την ερμηνεία του στην ταινία "Nostra Vita".


   Διαδώστε αυτό το άρθρο