Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

«Τα χώνει» σε Eurogroup και Κομισιόν ο Τρισέ!

«Τα χώνει» σε Eurogroup και Κομισιόν ο Τρισέ!
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2010 | 16:20
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2010 | 16:20

Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυο μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ήρθε ο... εξάψαλμος Τρισέ!

Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ που θα έψαλλε για τα καλά τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι οι προτάσεις τους για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης δεν είναι επαρκείς.

«Ο προτάσεις αυτές δε μας φαίνεται ότι αντιπροσωπεύουν ακόμη το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ως προς την αναγκαία και αναλογική οικονομική διακυβέρνηση της νομισματικής ένωσης που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας εξ ονόματος του συμβουλίου των κυβερνητών της ΕΚΤ, μόλις δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Μια κρίση αυτών των διαστάσεων πρέπει να οδηγήσει όλους να σκεφτούν εντατικά τι πρέπει να γίνει», είπε ο Τρισέ τονίζοντας ότι οι επικρίσεις της ΕΚΤ ως προς το θέμα αυτό δεν είναι καινούργιες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητεί μικρότερες προθεσμίες για την επιβολή κυρώσεων στις χώρες όπου διαπιστώνονται μεγάλες δημοσιονομικές παρεκτροπές, οι κυρώσεις αυτές να επιβάλλονται με σχεδόν αυτόματο τρόπο, με σαφώς προσδιορισμένα κριτήρια και η διαδικασία να είναι διαφανής.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από ποτέ, περισσότερο αναγκαία και από την εποχή της διαπραγμάτευσης της συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε περίοδο κατά την οποία είναι σημαντικό να επικοινωνούμε όσο γίνεται σαφέστερα με τους παρατηρητές, τους οικονομολόγους και τους επενδυτές».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook