Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Τα χώνει» σε Eurogroup και Κομισιόν ο Τρισέ!

«Τα χώνει» σε Eurogroup και Κομισιόν ο Τρισέ!
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.12.2010 | 16:20
Πρώτη δημοσίευση: 14.12.2010 | 16:20

Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δυο μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών ήρθε ο... εξάψαλμος Τρισέ!

Αυτή τη φορά ήταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ που θα έψαλλε για τα καλά τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι οι προτάσεις τους για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης δεν είναι επαρκείς.

«Ο προτάσεις αυτές δε μας φαίνεται ότι αντιπροσωπεύουν ακόμη το μεγάλο βήμα προς τα εμπρός ως προς την αναγκαία και αναλογική οικονομική διακυβέρνηση της νομισματικής ένωσης που έχουμε δημιουργήσει», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, μιλώντας εξ ονόματος του συμβουλίου των κυβερνητών της ΕΚΤ, μόλις δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

«Μια κρίση αυτών των διαστάσεων πρέπει να οδηγήσει όλους να σκεφτούν εντατικά τι πρέπει να γίνει», είπε ο Τρισέ τονίζοντας ότι οι επικρίσεις της ΕΚΤ ως προς το θέμα αυτό δεν είναι καινούργιες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζητεί μικρότερες προθεσμίες για την επιβολή κυρώσεων στις χώρες όπου διαπιστώνονται μεγάλες δημοσιονομικές παρεκτροπές, οι κυρώσεις αυτές να επιβάλλονται με σχεδόν αυτόματο τρόπο, με σαφώς προσδιορισμένα κριτήρια και η διαδικασία να είναι διαφανής.

«Η ευρωπαϊκή ενότητα είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από ποτέ, περισσότερο αναγκαία και από την εποχή της διαπραγμάτευσης της συνθήκης του Μάαστριχτ. Οι ευρωπαίοι ηγέτες το έχουν συνειδητοποιήσει περισσότερο από τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε περίοδο κατά την οποία είναι σημαντικό να επικοινωνούμε όσο γίνεται σαφέστερα με τους παρατηρητές, τους οικονομολόγους και τους επενδυτές».


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  2. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  3. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!
  4. Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»! Δραγασάκης για Eurogroup: «Μα τελειώνουμε, να ξεκαθαρίζουμε»!
  5. Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η  μετακόμιση  από το Χίλτον στις Βρυξέλλες Αξιολόγηση: Συμφωνία... το Μάιο! Τί σημαίνει η "μετακόμιση" από το Χίλτον στις Βρυξέλλες
  6. Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο... χθες! Η ανακοίνωση του Eurogroup
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook