Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τάφηκε και πάλι η σορός του Οζάλ μετά τη νεκροψία

Τάφηκε και πάλι η σορός του Οζάλ μετά τη νεκροψία
Οι εγκληματολογικοί έλεγχοι που έγιναν μετά την εκταφή της σορού του τούρκου πρώην προέδρου Τουργκούτ Οζάλ προσέφεραν σημαντικό υλικό ώστε να ερευνηθούν οι ισχυρισμοί ότι δολοφονήθηκε, όπως ανακοίνωσε ένας υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης.
Η σορός του Οζάλ τάφηκε και πάλι σήμερα, δύο ημέρες μετά την εκταφή της.
 
Ο Οζάλ εξελέγη πρόεδρος το 1989 και πέθανε το 1993, στη διάρκεια της θητείας του, από καρδιακή προσβολή σε ηλικία 65 ετών. Την περίοδο πριν τον θάνατό του, ο Οζάλ κατέβαλε προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων, του Κουρδικού.
 
Οι φήμες για τα αίτια του θανάτου του πολλαπλασιάστηκαν από τότε και τα μέλη της οικογένειά του έκαναν λόγο για δηλητηρίαση.
 
«Η ομάδα των ιατροδικαστών συνέλεξε υλικό πέρα από της προσδοκίες της», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σαντουλάχ Εργκίν, σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ.
 
«Μεγάλο μέρος της σορού του Οζάλ δεν έχει αποσυντεθεί καθόλου», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
Οι ιατροδικαστές εξέτασαν τη σορό του Οζάλ για ενδεχόμενα ίχνη δηλητηριωδών ουσιών. Παρόλα αυτά ο Εργκίν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ενδέχεται να αποκαλύψει το υλικό αυτό.
 
Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων αναμένονται σε δύο μήνες και θα σταλούν στο γραφείο του εισαγγελέα στην Άγκυρα, όπως δήλωσε ο γιος του Τουργκούτ Οζάλ, Αχμέτ.
 
 

Φως στο «μυστήριο» του θανάτου του Οζάλ καλούνται να ρίξουν οι ιατροδικαστές – Κόσμος

Θα γίνει η εκταφή της σορού του Οζάλ – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε