Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ταγίπ ο… Μεγαλοπρεπής! Το “μήνυμα” του Ερντογάν [vid]

Ταγίπ ο… Μεγαλοπρεπής! Το “μήνυμα” του Ερντογάν [vid]

Δεν είναι τόσο το τι είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελευταία του συνέντευξη. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που επιτίθεται στην Ευρώπη ή στην Άνγκελα Μέρκελ, το κάνει κατά κόρον τελευταία. Είναι το τρόπος και κυρίως ο τόπος που επέλεξε να τα πει…

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας που θέλει να γίνει, και δεν το κρύβει, “σουλτάνος”. Αλλά να γίνει και με εξουσίες, ουσιαστικές εξουσίες. Γιατί, σε άλλα επίπεδα, είναι εδώ και πολύ καιρό.

Την ώρα που έχει βάλει φωτιά με την άγρια κόντρα του τόσο με την Ολλανδία αλλά κυρίως με τη Γερμανία (“ντροπή σου” είπε απευθυνόμενος στη Μέρκελ, κατηγορώντας την για ακόμα μια φορά πως εξόφθαλμα υποθάλπει τρομοκράτες), ο Τούρκος πρόεδρος αποφάσισε να δώσει μια συνέντευξη.

Κάλεσε το φιλοκυβερνητικό κανάλι (δεν έχουν μείνει κι άλλα είναι η αλήθεια) A Haber στο πρόεδρικό μέγαρο και εκεί έστησε την παράστασή του. Μια παράσταση εικόνων, ένα κρυφό μήνυμα προς όλους: ο Ερντογάν είναι ήδη σουλτάνος για ζει σε ένα πραγματικό παλάτι.

Η εικόνα από το χώρο που έγινε η συνέντευξη Τύπου είναι χαρακτηριστική: ένας βαρύς τεράστιος πολυέλαιος. Από τη μια, καθισμένος σε μια καρέκλα με χρυσές λεπτομέρειες ο Ερντογάν και απέναντί του οι δυο δημοσιογράφοι. Όλοι τους, σε μια τεράστια σάλα, την οποία «ζεσταίνει» ένα τεράστιο εντυπωσιακό χαλί. Και η οποία καταλήγει στην… αίθουσα του θρόνου.

Δείτε το video και θα καταλάβετε…

“Εγώ είμαι ο κυρίαρχος” το μήνυμα που ήθελε σαφώς να περάσει ο Ερντογάν. Να θαμπώσει με τον λαμπερό “Λευκό Οίκο” του, τους Τούρκους ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε