Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Ευθύνες στα «Κόκκινα Πουκάμισα» επιρρίπτει ο υπουργός Αμυνας

Ο υπουργός Αμυνας της Ταϊλάνδης κατηγόρησε το κίνημα της αντιπολίτευσης, γνωστό ως τα “Κόκκινα Πουκάμισα”, για τη βομβιστική επίθεση σε συγκρότημα διαμερισμάτων σε προάστιο της Μπανγκόκ χθες που είχε ως αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να βρουν το θάνατο.

Η έκρηξη, που πιστεύεται ότι σημειώθηκε σε ένα δωμάτιο στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας στην επαρχία Νονταμπούρι, βόρεια της Μπανγκόκ, έσπασε τζάμια και προκάλεσε ζημιές σε άλλα κτίρια.
 
“Είναι ξεκάθαρο ότι οι βομβιστές ήταν άνθρωποι των Κόκκινων Πουκάμισων”, υποστήριξε ο υπουργός ʼμυνας στρατηγός Πράουιτ Ουονγκσουόν.
 
Η έκρηξη σημειώθηκε μερικές ώρες αφότου οι αρχές παρέτειναν την αμφιλεγόμενη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην επαρχία και σε άλλες τρεις, περιλαμβανομένης της Μπανγκόκ, για ακόμα τρεις μήνες.
 
“Ήταν οπωσδήποτε βόμβα. Δεν μπορούμε να πούμε τι τύπου βόμβα ήταν ακόμα. . .
 
αλλά ήταν πολύ μεγάλη βόμβα, διότι προκάλεσε ζημιές σε μεγάλη περιοχή”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί.Παραμένει ασαφές γιατί έγινε η έκρηξη και εάν επρόκειτο για τοποθέτηση βόμβας, ποιος ήταν ο στόχος.
 
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης επιβλήθηκε στις αρχές Απριλίου, κι αποτέλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης στις συνεχείς διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις από τα “Κόκκινα Πουκάμισα”. Η κρίση κλιμακώθηκε και ο στρατός παρενέβη για να απομακρύνει τους διαδηλωτές από την πρωτεύουσα σε μια επιχείρηση η οποία είχε τουλάχιστον 91 νεκρούς.
 
Τα έκτακτα μέτρα απαγορεύουν τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των πέντε ατόμων και δίνουν στις υπηρεσίες ασφαλείας να συλλαμβάνουν και να κρατούν υπόπτους για 30 ημέρες χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.
 
Τα Κόκκινα Πουκάμισα έχουν διαψεύσει ότι είχαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην πρόσφατη σειρά εκρήξεων χειροβομβίδων στην πρωτεύουσα και κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει την παράταση των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας που επέβαλε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε