Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ταϊλάνδη: Βόμβα κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού

Βόμβα εξερράγη έξω από στάβλο αλόγων κοντά στο σπίτι του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ νωρίς το πρωί της Κυριακής, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν τραυματισμοί.

  Η έκρηξη – δύο ημέρες μετά τις δύο εκρήξεις οι οποίες τραυμάτισαν τρεις ανθρώπους στην πρωτεύουσα-προκάλεσε πολιτική ένταση και η αστυνομία ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα και τα περίχωρά της.

 Η εφημερίδα Bangkok Post ανέφερε στην έκδοσή της στο Διαδίκτυο επικαλούμενη την αστυνομία ότι βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία λίπασμα, καύσιμο ντίζελ και θραύσματα μετάλλου.

 Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές σε τοίχο κοντινού σταδίου και σε μια γέφυρα. Η ίδια πηγή ανέφερε στην Ποστ ότι η αστυνομία ερευνά εάν κάμερες εγκατεστημένες κοντά στο σημείο κατέγραψαν τον δράστη ή τους δράστες.

  Στην Μπανγκόκ έχει καταγραφεί μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων κοντά σε κυβερνητικά κτίρια και εταιρίες προσκείμενες στην κυβέρνηση από την 19η Μαΐου, όταν ο στρατός διέλυσε βίαια μια μαζική διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης. Συνολικά 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και την αστυνομία και τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές τον Απρίλιο και τον Μάιο. Η κυβέρνηση του Αμπίσιτ Βετζατζίβα, την οποία οι διαδηλωτές θεωρούν έκνομη, επικαλείται τις επιθέσεις ως έναν από τους λόγους που διατηρεί την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που έχει κηρύξει στην Μπανγκόκ και έξι ακόμα επαρχίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε