Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ταϊβάν: Ζωή απ’ τα συντρίμμια! Μωρό μόλις 10 ημερών επιζεί και συγκλονίζει! (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο σεισμός στην Ταϊβάν κόστισε την ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα βρέφος κι ένα κοριτσάκι μόλις 10 ημερών, που διέμεναν στην πολυκατοικία που κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Κι όμως, υπάροχυν ιστορίες ελπίδας μέσα στα χαλάσματα.

Πέντε άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα ερείπια πολυκατοικίας δεκαεπτά ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στην νοτιοανατολική Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας του σεισμού των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της νήσου νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή). Ο “φονικός” σεισμός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 8 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να ανασύρουν ζωντανούς περισσότερους από 220 ανθρώπους από τα ερείπια του κτιρίου, ενώ δεκάδες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αξιωματούχο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Μεταξύ των διασωθέντων, είναι πολλά μικρά παιδιά που στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, μέσα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας.

Ένα από αυτά είναι μόλις 10 ημερών. Οι διασώστες το κρατούν προσεκτικά, σαν να φοβούνται μη “σπάσει”. Ωστόσο το νεογέννητο αυτό κατάφερε να επιζήσει μέσα στα χαλάσματα, με τις φωτογραφίες της διάσωσης να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ωστόσο αυτός ο… 10 ημερών ήρωας δεν ήταν ο μόνος. Οι εικόνες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters δείχνουν αρκετά ακόμη παιδιά, όχι μεγαλύτερα από τριών ετών, να εγκαταλείπουν την πολυκατοικία ως νικητές. Νικητές της ζωής.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες

 

Οι στιγμές τόσο από την στιγμή που “χτυπά” ο εγκέλαδος, όσο και από τις επιχειήσεις διάσωσης είναι συγκλονιστικές. Δείτε τα βίντεο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε