Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ταξιδιωτική Οδηγία ΗΠΑ για Τυνησία και Σουδάν

Ταξιδιωτική Οδηγία ΗΠΑ για Τυνησία και Σουδάν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.09.2012 | 08:40
Πρώτη δημοσίευση: 16.09.2012 | 08:39

Να εγκαταλείψουν την Τυνησία ζητά από τους αμερικανούς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που προειδοποιεί και όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν.

Τα μέλη των οικογενειών των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ, στις πρεσβείες της Τύνιδας και του Χαρτούμ, καθώς και το μη απαραίτητο προσωπικό, διετάχθησαν να εγκαταλείψουν την Τυνησία και το Σουδάν, λόγω των εντεινόμενων ανησυχιών για την ασφάλειά τους, μετά το κύμα των αντι-αμερικανικών διαδηλώσεων, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το Σάββατο.

«Δεδομένης της κατάστασης ασφάλειας στην Τύνιδα και στο Χαρτούμ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε την αποχώρηση όλων των μελών των οικογενειών καθώς και του προσωπικού μη έκτακτης ανάγκης και από τις δύο πρεσβείες», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Βικτόρια Νιούλαντ.

Η ίδια ανέφερε επίσης ότι για τις δύο χώρες εκδόθηκαν αντίστοιχες ταξιδιωτικές οδηγίες.

Ταυτόχρονα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τυνησία να εγκαταλείψουν τη χώρα μέσω εμπορικών πτήσεων.

Προειδοποίησε επίσης όσους ταξιδεύουν στο Σουδάν για πιθανούς κινδύνους και τους κάλεσε να αποφύγουν την περιοχή του Νταρφούρ και τις νότιες περιοχές Κορντοφάν.

Διαβάστε

ΗΠΑ: Ανέκριναν τον παραγωγό της ταινίας που ξεσήκωσε το μουσουλμανικό κόσμο

    Διαδώστε αυτό το άρθρο