Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ταξιτζής σε αμόκ σκόρπισε το θάνατο

Ταξιτζής σε αμόκ σκόρπισε το θάνατο

Άφωνη έχει μείνει η βρετανική κοινή γνώμη από το λουτρό αίματος που σκόρπισε ταξιτζής όταν υπέστη αμόκ και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως. Δώδεκα οι νεκροί, ο δράστης αυτοκτόνησε.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν ένας ένοπλος καταλήφθηκε από αμόκ στην βορειοδυτική Αγγλία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τον τοπικό πληθυσμό και όλους αυτούς που επλήγησαν, απαντώντας σε ερωτήσεις στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσης πως βρήκε σε δάσος ένα πτώμα και ότι αυτό ότι ανήκει στον δράστη και είπε ότι πρόκειται για τον 52χρονο οδηγό ταξί Ντέρεκ Μπερντ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν και 25 τραυματίες.
 
Νωρίτερα είχε καλέσει τους κατοίκους στο λιμάνι Ουάϊτχέβεν, όπου άρχισαν οι πυροβολισμοί, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 10:30 τοπική ώρα στην δυτική Κούμπρια, μέσα και γύρω από τις πόλεις Ουάϊτχέβεν, Σισκέϊλ και Ιγκρεμοντ.

Το 1996 ένας ένοπλος σκότωσε 16 παιδιά και την δασκάλα τους στην πόλη Ντανμπλέϊν της Σκοτίας το 1996, ενώ 16 άτομα σκότωσε ένας άνδρας το 1987 στην πόλη Χάνγκερφορντ της νότιας Αγγλίας.

   

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε