Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τανζανία: Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Τανζανία: Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία

Μουσουλμάνοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν την Παρασκευή με την αστυνομία, στην πρωτεύουσα της Τανζανίας και στο νησί της Ζανζιβάρης, αυξάνοντας έτσι τις θρησκευτικές εντάσεις στην χώρα της Ανατολικής Αφρικής.

Στην πόλη Νταρ Ες Σαλαάμ, διαδηλώσεις κατά της σύλληψης ενός μουσουλμάνου κληρικού πήραν βίαιη τροπή, ενώ στη Ζανζιβάρη, οι υποστηρικτές μια ισλαμιστικής αυτονομιστικής ομάδας συγκρούονταν επί τρεις συνεχόμενες ημέρες με την αστυνομία για την εξαφάνιση του πνευματικού τους ηγέτη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος μετά από τέσσερις μέρες ομηρίας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Η αυξανόμενη βία στην περιοχή έχει προκαλέσει ανησυχίες για πιθανή κλιμάκωση των θρησκευτικών εντάσεων, στην σχετικά ήρεμη κοινωνία της Τανζανίας.

Στη Ζανζιβάρη, ένα νησί που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους, οι υποστηρικτές του κινήματος “Ισλαμική Αφύπνιση” (Uamsho) πραγματοποίησε για τρίτη συνεχή ημέρα διαδηλώσεις. Οι υποστηρικτές του κινήματος συγκρούστηκαν την Παρασκευή με τις αστυνομικές αρχές, μετά το τέλος της προσευχής, εκσφενδονίζοντας πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους ανταπέδωσαν με δακρυγόνα.

Οι διαμάχες ξεκίνησαν την Τετάρτη, μια ημέρα αφότου ο αρχηγός του κινήματος, σεΐχης Φαρίντ Χαντί, εξαφανίστηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες, ενώ το βράδυ της Παρασκευής αφέθηκε ελεύθερος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε