Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Τελειώνει το μαρτύριο των ταξιδιωτών;

Οι αεροπορικές και οι διεθνείς σιδηροδρομικές συγκοινωνίες άρχισαν να αποκαθίστανται σταδιακά, παρά τα συνεχιζόμενα προβλήματα από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Βόρεια Ευρώπη. Τι προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι

Την ώρα που η μετεωρολογική υπηρεσία στη Βρετανία προέβλεπε νέο κύμα χιονιά για τις επόμενες ώρες, το αεροδρόμιο στο Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο, ανακοίνωνε ότι μία στις τρεις πτήσεις διεξάγεται πλέον κανονικά. Επιστροφή στην ομαλότητα ανακοίνωσε στο website του και το αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης, το πιο μεγάλο στην ηπειρωτική Ευρώπη. Περίπου 70 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες από τις προγραμματισμένες 1.300, αριθμός πολύ μικρότερος των 550 που είχαν ακυρωθεί την περασμένη Τρίτη.
 
Την ίδια ώρα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (DGΑC) της Γαλλίας ζήτησε από τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν το 15% των πτήσεών τους από το αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκωλ χθες και το 25% σήμερα, εξαιτίας νέων χιονοπτώσεων που αναμένονται στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.
 
Ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε πτήσεις και δρομολόγια τρένων προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις για δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, πριν από τα Χριστούγεννα. Προκάλεσαν επίσης εκκλήσεις για αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε τα αεροδρόμια να αντιμετωπίζουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα που προκαλούνται από την κακοκαιρία.
 
Ο επικεφαλής της ΕΕ για τις Συγκοινωνίες Σίιμ Κάλας δήλωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για την επιβολή στα αεροδρόμια κανόνων που θα εξασφαλίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο υπηρεσιών στη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών.
 
Η σιδηροδρομική εταιρεία ΤransΜanche ανακοίνωσε τη σχεδόν πλήρη αποκατάσταση της κυκλοφορίας των τρένων στη σήραγγα που διασχίζει τη Μάγχη και ζήτησε από τους επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο να παρουσιάζονται μία ώρα πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση.
 
Στο Λονδίνο, στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεντ Πάνκρας, σχηματίστηκε μεγάλη ουρά από νωρίς το πρωί για τα δρομολόγια προς το Παρίσι και τις Βρυξέλλες. Υπάλληλοι του Εurostar προσέφεραν καφέ και κρουασάν στους επιβάτες που περιμένουν μέσα στο κρύο.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε