Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τελειώνουν τα χρήματα των ερευνών για την μικρή Μαντλίν

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι γονείς της μικρής Μαντλίν. ΦΩΤΟ REUTERS
Οι πόροι που χρηματοδοτούν την έρευνα για την μικρή Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 στη νότια Πορτογαλία, θα έχουν εξαντληθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο, ανακοίνωσαν σήμερα οι γονείς του κοριτσιού.

“Είμαστε οι μόνοι που πληρώνουμε για αυτό (την έρευνα) και μπορούμε να συνεχίσουμε χάρη στις δωρεές”, δήλωσε στο BBC ο Τζέρι Μακάν, πατέρας της Μαντλίν.
 
“Τα χρήματα θα εξαντληθούν σε λιγότερο από ένα μήνα…όμως είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την έρευνα”, πρόσθεσε. “Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί κάποιος να απαντά στα τηλέφωνα, να επαληθεύει τα ηλεκτρονικά μηνύματα” σε σχέση με την έρευνα και να έρχεται σε επαφή με ανθρώπους που ίσως να γνωρίζουν κάτι, υπογράμμισε.
 
Όταν η υπόθεση της κόρης του μπήκε στο αρχείο, ο Τζέρι και η Κέιτ Μακάν άρχισαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για να συνεχιστούν οι έρευνες από ιδιωτικούς φορείς.
 
Σήμερα απηύθυναν έκκληση ώστε να ασκηθεί πίεση στις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας και της Βρετανίας για να επανεξετάσουν τα ασαφή και σκοτεινά στοιχεία της έρευνας.
 
“Εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια, οι αρχές δεν ήταν ιδιαίτερα δραστήριες” στον εντοπισμό της Μαντλίν, τόνισε ο Μακάν.
 
“Αυτό που χρειάζεται είναι δράση. Δεν χρειάζομαι άχρηστες λέξεις και ευαισθησίες. Πρέπει κάποιος να κάνει κάτι”, συμπλήρωσε η σύζυγος του.
 
Η Μαντλίν εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 από το δωμάτιο τουριστικού συγκροτήματος στο θέρετρο Πραΐα ντα Λουζ, στη νότια Πορτογαλία, όπου περνούσε τις διακοπές με την οικογένειά της.
 
Μετά από έρευνες 14 μηνών, η πορτογαλική δικαιοσύνη αποφάσισε να βάλει την υπόθεση στο αρχείο. Το ζεύγος Μακάν εξακολουθεί να υποστηρίζει πως η κόρη του έπεσε θύμα απαγωγής.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε